messumagiaa

Tälle alueelle kuuluu teologinen pohdinta, kirkkojen opilliset asiat, Raamattua koskevat keskustelut yms.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 08.05.2014 12:27
Luin Sadinmaan käskyn "Luovu messusta ja magiasta" ja sehän on suoraan kuin Tapio Tuomaala tekstiä!
Pointti on, että kirkkoa on ilman keskusteluja viety Vatikaanin suuntaan. Kyse on dogmaatikkojen touhusta.

"Itseasiassa ei ole mitään väliä käykö messussa ketään. Messu ei tarvitse ihmistä. Riittää pelkkä pappi"

"Messun Jumala vaatii virheetöntä uhria kuten Jahve:
Eläimen täytyy olla virheetön, eikä siinä saa olla minkäänlaista vammaa; muuten uhri ei ole Herralle otollinen. Älkää tuoko Herralle eläintä, joka on sokea, jalkansa katkaissut tai muuten vahingoittunut, tai eläintä, jossa on paiseita, ihottumaa tai rupia..

"Edelleen lepytämme Jumalaa. Vaadimme elämästä ja ihmisyydestä puhdistettua messu-uhria"

"Messu on kirkollisen magian päätuote, lippulaiva, joka on kuihtunut Jumalan läsnäolon demonstraatioksi, ei sen todeksi elämiseksi"

"Kirkon sydän on opissa, ei ihmisissä"

"Messun tärkein tehtävä ei ole välittää armoa ahdistuneille vaan tyydyttää dogmaatikon omistamisen ja hallitsemisen pakkomielteeseen jumittunut neuroottinen mieli"

Näinhän se näyttää olevan.
Avatar
Viestit: 116
Liittynyt: 16.02.2014 23:58
ViestiLähetetty: 10.05.2014 10:21
Kotimaa24:lta löytyi tämmöinen kommentti:

Heli Lindroos 9.5.2014 20:22
Olen lukenut kirjan. Paikoin piti tosin harppia, kun asia hukkui roiskeisiin. Päälimmäiseksi jäi se olo, että Kai rakastaa enemmän omaa rooliaan roiskijana kuin asiaansa. Harmi.

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/arvio ... /#comments

Laittamattomasti sanottu. Niin kauan kuin löytyy parempaakin luettavaa ei kannata vaivautua.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 11.05.2014 01:53
Oletkos Kauko siis sitä mieltä, että messulla ja magialla ei ole mitään tekemistä keskenään, vai että oli vaan väärin sanottu?
Avatar
Viestit: 116
Liittynyt: 16.02.2014 23:58
ViestiLähetetty: 11.05.2014 10:55
En näe tuollaista suoraa yhteyttä. Pohjimmiltaan kyse on argumentointivirheestä. Katselin Wikipediasta asiaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentointivirhe

Korrelaatiopohjaisista argumentointivirheistä tapaukseen sopisivat mm.: Hätäinen päätelmä, väärä vastakkainasettelu. Mukana on myös argumentointia asian vierestä, mm. sanahelinää, ehkä virheellistä analogiaa. Näihin kohtiin tökkäisin sormeni, ehkä löytyy muitakin.

Noihin argumentointivirheisiin pitäisi itse kunkin - myös minun - aina silloin tällöin palata. Ei vain silloin kun kuuntelee pappien ja poliitikkojen puheita, vaan myös silloin kun kyhää omaa sanottavaansa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 11.05.2014 12:46
Ei tuossa mistään argumentointiasiasta ole kyse, vaan asian näkemisestä ja tunnistamisesta.

Sadinmaa on saanut asian sanottua siinä muodossa, että se on jäänyt isolle osalle kansaa mieleen. Samaa asiaahan se on kuin mistä näillä foorumeilla on puhuttu. Meidän puheet vaan jäävät tänne. Onneksi on joku urhea ja kykenevä jos sai nuo kysymykset koko kansan tietoisuuteen.

Tuollaiset viestit vaikuttavat sitten joskus kun/jos ihmisen oma elimistö alkaa heräillä tunnistamaan samaa ongelmaa. Ensin tulee ajatus päähän, ja sitten joku kaunis kerta istuu jumalanpalveluksessa, ja Pyhä Henki tuleekin ja räväyttää kokemuksellisesti tietoisuuteen sen mistä on kyse. Minulla kyllä tuollaiset asiat menevät toisinpäin - varmaan osin siksi että ennen ei ollut Sadinmaita sanomassa.

Ensin kokemus ja ahdistus ja iso kysymysmerkki. Sitten hakee itsestään kaikkea mahdollista syytä ja selitystä ja syntiä sille, miksi noin kokee. Sitten menee aikaa, joskus hirveän paljon myöhemminkin, jolloin uskaltaa kuulla sitä ääntä, joka sanookin, että "Minulle teidän messuamisenne on kauhistus" tai muuta vastaavaa. Jos on vähän sanainspiraatikon vikaa niin Jesajan lukeminen auttaa siihen vaivaan että ei uskalla sanoittaa asioita niin kuin ne ovat.

Tunnen noissa kirkon elimissä vaikuttaneen yhden henkilön ja kun hän lukee Sadinmaan tekstiä niin toteaa aivan oikeiksi kuvauksista siitä, miten asioita Helsingn seurakuntayhtymässä hoidetaan ja ennen kaikkea arvotetaan. Kukaan ei siitä olekaan virheitä löytänyt. Ainoa virhe mitä Olli Seppäläkään huomaa on, että kirjassa lukee, että Alfa-kurssi on Kansanlähetyksen tuote... kyllähän KL:kin kursseja pyörittää. Aivan kirjan sanoman kannalta periferinen asia.

Kuvaavaa, että muuta tekstiä ei oikeastaan voi haastaa muuten kuin pilkkaamalla esittäjää tai sanomalla että on väärässä. Tietenkin on väärässä, jos messumagia uskon sisältö. Se on sitten toisen tason kysymys, ei mikään argumentointivirhe. Kirjahan on täynnä ihan lukuja ja nimiä ja konkreettistakin kuvausta, joka avaa sitä miten instituutio toimii.

Esimerkiksi tuossa messumagia-osassa käy läpi kirkon alkuaikojen kiistojakin ja historiaa. En osaa sitä arvioida, mutta kiintoisaa sinällään, että jos siinä oli hirveitä väärintulkintoja, että esimerkiksi piispa Repo ei asiasta mitään maininut kun julkisuudessa Sadinmaan kanssa keskusteli.
Avatar
Viestit: 116
Liittynyt: 16.02.2014 23:58
ViestiLähetetty: 11.05.2014 15:48
Allekirjoitan sen mitä Markku Hirn täällä jossakin toisessa viestiketjussa kirjoitti. K.S:n agenda ei kosketa minua, mutta esitystapa ärsyttää. Toisen populistin, Timo Soinin esitystapa ei ärsytä, mutta en innostu hänenkään politiikastaan.

Ehkä pitää taas palauttaa mieleen rabbi Gamalielin neuvo:
"... jättäkää nämä miehet rauhaan, antakaa heidän olla. Jos tämä heidän ajamansa hanke on lähtöisin ihmisistä, se kukistuu itsestään. Jos se taas on Jumalasta, te ette pysty heitä kukistamaan. Pitäkää varanne! Entä jos te taistelettekin itseään Jumalaa vastaan?" (Ap.t. 5:38-39)

Ehkä vuoden kuluttua olemme viisaampia?!
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 11.05.2014 20:31
K.S:n agenda ei kosketa minua, mutta esitystapa ärsyttää.

Jos sanomassa ei näe mitään pointtia, niin eihän siinä sitten ole mitään keskusteltavaa. Se minua kiinnostaisi kuulla mitä TeeJii tämän vaikutuksesta ajattelee... kun näkee tämän magiapointin kuitenkin. Hänellä on vaan se, että ei ole toivoa kait kirkon suhteen missään mielessä enää, joten se ei sen takia kosketa.

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 11.05.2014 21:26
Anne M kirjoitti:Se minua kiinnostaisi kuulla mitä TeeJii tämän vaikutuksesta ajattelee... kun näkee tämän magiapointin kuitenkin. Hänellä on vaan se, että ei ole toivoa kait kirkon suhteen missään mielessä enää, joten se ei sen takia kosketa.

Joo - hieman on lällerö radikaaliksi tämä Sadinmaa. Ei uskalla edes naulata teesejä kirkonoveen, vaan menee ja teippaa. Ja se teippauskin vielä mustalla sähkömiehen teipillä! Voi Jeesus sentään, en muuta sano.

Jos aitoa radikaalisuutta kaipaa kirkonmenoon, niin sitten pitää luoda katseensa Matti Vaahtorantaan ja Luther-säätiön porukoihin. Se jengi nousee barrikaadille rinta rottingilla, eikä kumartele kuvia tai kuukausituloja. Ehtoollista ei jaeta edes piispalle, jollei piispa tee parannusta julkisyntisyydestään.

Sadinmaa on vain yksi näitä moderneja kirkollisia mediapellejä. Samaa sarjaa kuin tämä viinamäen ritari, mutta vähemmän vahingollinen kansanterveydelle.

Viestit: 37
Liittynyt: 17.02.2014 21:49
ViestiLähetetty: 11.05.2014 22:21
TeeJii kirjoitti:
Jos aitoa radikaalisuutta kaipaa kirkonmenoon, niin sitten pitää luoda katseensa Matti Vaahtorantaan ja Luther-säätiön porukoihin. Se jengi nousee barrikaadille rinta rottingilla, eikä kumartele kuvia tai kuukausituloja. Ehtoollista ei jaeta edes piispalle, jollei piispa tee parannusta julkisyntisyydestään.


Mitä radikaalia siinä on, että seuraa katolisuuden keskeisiä teesejä? Luther-säätiön miespappeus perustuu samoihin väärin suomennettuihin Ut:n kohtiin kuin lestadiolaisuudessa. Kun Vaahtorannalta tivaa raamatullisia perusteluja, niin kovin on hiljaista. Luther-säätiön piispapelleily taas perustuu samaan magiaan kuin katolisessa kirkossa eli apostoliseen suksessioon. Pitää olla juuri oikeat henkilöt loitsuja lukemassa, jotta katolisuuden henki siirtyisi valittuihin. On kuulema jatkumo oikein apostoli Pietarista asti. Aivan himmeää on väittää, että Jumalan Henki on alisteinen ihmisten valinnoille, joita toteutetaan kätten päälle panemisilla.

Entä mitä suurta siinä on, että Luther-säätiö jakaa ehtoollista vain kavereille eli niille, jotka suostuvat ajattelemaan samalla tavalla? Lestadiolaiset ja katolilaiset tekevät samoin. Mutta se on juuri lahkolaisuuden merkki, josta Ut varoittaa. Lahkolaisia voi myös kutsua vuohiksi, koska vuohet ovat hyvin reviiriuskollisia, toisin kuin lampaat.

Luther-säätiö on suljettu luterilaisen kirkon ulkopuolelle, samoin tehtiin Nokia Missiolle. Nokia Missio sortui. Koska sortuu Luther-säätiö, sillä sen oppi on periaatteessa yhtä harhainen kuin Nokia Mission?

Kai Sadinmaan arvostelijat voisivat laittaa esiin kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa. Otan mielelläni kantaa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 11.05.2014 23:07
Kai Sadinmaan arvostelijat voisivat laittaa esiin kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa.
Niinpä.
Kyllä nyt sisällökin luulisi olevan joku merkitys.
En minä TeeJiitä pyytänyt haukkumaan pilkkanimin K.S:tä, jota olen tavannutkin monet kerrat (mielelläni jutellen asioista), vaan kysyin kantaa vaikutuksiin. Kun kerran itse ajattelet ainakin osin samoin, niin kysymykseni on se, että mikä vaikutus sillä on että päivän ajan nuo teesit kuuluvat radiossa ja tv:ssä koko ajan ja kirkolliset ihmiset lukevat ne, ja kansa niistä pitää? Eikö sillä ole jotain positiivisia vaikutuksiakin, jos ei ole haitallisiakaan. Magian sanominen magiaksi on aika voimallinen juttu. Ei se jätä kylmäksi kun se tulee papin suusta. Palkkaahan hän ei enää kirkosta saa, ja tuskinpa hänellä on sellaisia pyhiä hurskaita tukijoitakaan, jotka maksavat palkan niin kuin Vaahtorannalle.

Ilmeisesti Sadinmaan sanoma on tarkoitettu vähemmän hurskaille ihmisille. Hämmentävää vaan, että kun ollaan vuosikausia puhuttu näitä samoja asioita....
Seuraava

Paluu opillista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa