Kirkolla menee hyvin

Tänne vaikkapa talouden etiikkaa, tulevaisuutta tai politiikkaa yms koskevat keskustelut

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 22.05.2014 20:27
Tuomas Hynynen kirjoitti rohkeasti kahteenkin paikkaan siitä, miten kirkko tekee hyvää työtä:

http://www.kotimaa24.fi/hyvaa-tyota-suomen-kirkko/
http://blogimetsa.fi/item/1450-hyvaeae-tyoetae-suomen-kirkko

Varmaankin Tuomas on omalla tavallaan aivan oikeassa. Ainakin rippikoululeiri tarjoaa nuorille juuri sellaista säpinää, jota nuoret tarvitsevat. Oma näkökulmani samaan teemaan on, että 75% markkinaosuus yhden uskonnon yhdellä suuntauksella on huikea saavutus. Julkisuudessa puhutaan siitä, miten kotimaisen valta-uskonnon asema murenee prosentin verran joka vuosi. Samaan aikaan unohdetaan, että viime vuonnakin kirkko teki taloudellisesti ennätystuloksen. Vaikka kymmenessä vuodessa jäsenmäärästä on huvennutkin kymmenyksen siivu, kirkko on samaan aikaan onnistunut hivuttamaan kirkollisveroa ylemmäs.

Vapailla markkinoilla monopolit murtuvat. Viime vuonna koskenkorvankin tekeminen vääntyi tappiolle. Viinatehdas Altia menee myyntiin ja johtaja saa huimat bonukset. Vapaasti toimivilla markkinoilla yli 40% markkinaosuus synnyttää luonnonlain omaista vastavoimaa. Ihmiset kaipaavat vaihtoehtoja. Kirkolla on 30 vuotta aikaa nostaa kirkollisveroa ja sopeutua palvelemaan luonnollista markkinaosuuttaan. Tämän helpompaa liikeenjohdon tehtävää ei ole olemassakaan. Riittää, kun hyväksyy Jumalan tahdon, eikä rimpuile turhaan vastaan. Ehkä tänään ei mene aivan yhtä hyvin, kuin eilen. Silti menee hieman paremmin, kuin huomenna.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 23.05.2014 00:28
:).
Siis TeeJii!! Sä käännät suuntaa yhtä nopeasti kun minä omaksun näkökulmaasi. Tai itseasiassa olet ollut aika hiljaa viime aikoina. Menitkös Arabiaa miettimään miten puhua kirkosta positiivisesti? Hauskaa tai absurdia tai hämmentävää, mutta jostain syystä ihan jees. Tässäkö tämä keskustelun "suola" on ollut. Olet aina eri mieltä silti muuttamatta perinmäistä ajatteluasi.

Onko teillä Laurin kanssa joku salaliitto, kun senkään puheita ei enää tahdo tunnistaa vanhoiksi. Nyt on siis "katso kirkkoa positiivisesti" kauden alku vai? Se taitaa olla Jumalan tahto. Eihän sitä nyt yksin jaksa loputtomasti remuta, kun kaikki on nyt niin niin niin kovasti kirkon puolta. Tuon erinomaisen hienon ja menestyvän kaiken eläketurvan tuova julkisyhteisön.

Joo Tuomas on aika rohkea ja omilla jaloillaan seisova mies, vaikka onkin pappi. Pakko sitä on vähän salaa kanssa ihailla. Vaikka silti mä pidän kyllä Sadinmaan tyylistä. Ihan kiva, että joku rähisee mun puolesta. Mä voin vain sanoa halleluujat ja painaa tykkää nappulaa. Ja puolustaa sitä ärhäkästi jos joku kehtaa puhua siitä pahaa. heh.

Paluu yhteiskunnalllista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron