Eliitin arvoista

Tänne vaikkapa talouden etiikkaa, tulevaisuutta tai politiikkaa yms koskevat keskustelut
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 11.06.2014 13:14
Kansanuutisen verkkolehti kirjoittaa 10.6.2014 Kultarannan keskusteluista ja niistä ilmenneistä eliitin arvoista mm. seuraavaa (http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3182329/suomen-tunnetuin-kansainvalisen-oikeuden-asiantuntija-ripitti-oikeistoeliittia)

Oikeistovoittoinen konsensus säröili päätösistunnossa, kun professori Martti Koskenniemi kommentoi tiukkaan sävyyn Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan Matti Apusen puheenvuoroa, jossa tämä veti käytyä paneelikeskustelua yhteen.

Paneeliin kuuluivat Apusen lisäksi Sampo-konsernin hallituksen jäsen Anne Brunila, kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri, toimittaja Saska Saarikoski, entinen valtiosihteeri Raimo Sailas, Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen.

– Yhteenvedossaan hän (Apunen, toim. huom.) löysi viidenlaisia arvoja käydyn keskustelun pohjalta. Nämä arvot eivät lainkaan edusta omiani ja uskoisin, että suurin osa suomalaisesta yhteiskunnasta, jota tässä yhtenä homogeenisena joukkona käsitellään, myös kokee nämä viisi näkökulmaa vaikeiksi, roimi Koskenniemi.

Apusen paneelikeskustelussa löytämät arvot olivat tehokkuus, säätelyn poisto, vahva johtajuus, asiantuntijapohjainen päätöksenteko sekä, Koskenniemen sanoin, ”hyveellisyys ymmärrettynä itsekseen pärjäämisenä”.

– Nämä viisi arvoa tulivat hyvin kirkkaasti esiin ja edustavat merkittävän suomalaisen kansanosan, varsinkin sen eliitin, arvomaailmaa.


Pitääkö paikkaansa? Hyvä vai huono...

Aloin eilen lukea alusta tuota taloustieteen oppikirjaa, ja kyllähän tuo muuttujien rajaaminen vain tehokkuuteen ja tasa-arvoon (miten equity pitäisi kääntää...?) ja niiden erottaminen toisistaan on aikalailla manipulatiivista otetta, joka ohjaa opiskelijoiden aivot vain tuohon 2 muuttujen typistettyyn maailmaan. Tiedettä..?

Paluu yhteiskunnalllista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron