Apua

Tänne vaikkapa talouden etiikkaa, tulevaisuutta tai politiikkaa yms koskevat keskustelut
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 14.06.2014 16:42
Unohdin, että tänään valittiin pääministeri ja äsken huomasin FB:ssa tuloksen. Olen siis vallan järkyttynyt ja vainoharhat iskee päälle. Senkö takia, että Stubb parhaiten saa aikaan tilanteen jossa mikään ei etene, eikä Sotea hoideta, ja ainoa mitä jää on yksityiset palvelut? Natoon jos mennään niin seuraavaksi täällä on venäläiset. Risikolla ja Vapaavuorella näyttäisi edes hiukan olevan realismia puheissa (mitä aiemmin tv:stä kerran kuuntelin), mutta tämä Stubb taitaa olla ihan pihalla. Voi hyvänen aika. TeeJii autas nyt näkemään tässä jotain muuta kuin maailmanloppua, jos voit. Mitä mä missaan...toivottavasti...

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 14.06.2014 19:10
Hallituspeli on kokonaisuus.

Vastuu hyvinvointisuomen alasajosta on pitkälti Jutta Urpilaisella, joka peesasi hymyssä suin Kataisen politiikkaa. Juttaa vietiin, kuin vanhassa laulussa Marjaanaa.

https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Herrojen+kanssa+pellon+laidassa

SDP teki omalta kannaltaan viime hetkellä korjaavan linjanvalinnan kohti forssalaislähtöisen työväenliikkeen perinteitä. Emme me mihinkään tarvitse kahta oikeistopuoluetta, joista toinen olisi SDP ja toinen Kooomus.

Mielenkiintosita sinällään, että tämä Nato-kysymys on lähinnä Kokoomuksen sisäistä kädenvääntöä. Niinistö turvaisi mieluummin Euroopan omaan turvallisuusrakenteeseen, kun Stubb on enemmän jenkkilähtöisillä linjoilla. Venäjä pysyy joka tapauksessa pois Suomesta niin kauan, kuin Suomen valuuttana on Euro. Putin toki uhoaa, mutta alkaa näköjään itkemään, kun sen kavereilta peruutetaan länsimaiset luottokortit.

Ainoa todellinen uhkakuva nousee Lähi-Idästä. Juhani Huttunen kirjoitti asiasta Kotimaa24:stä varsin fiksusti:

http://www.kotimaa24.fi/arabikevatta-rinnassa/

Saddam Husseinin kaverit ovat valtaamassa Bagdadia takaisin ja ovat sydänjuuriaan myöten vihaisia amerikkalaisille. Yhdysvaltojen ainoa turva Lähi-Idässä on Syyrian Bashar Al Assad, joka ikävä kyllä on hänkin enemmän venäläisten, kuin jenkkien ystävä. Erooppalaisten piti mennä tappamaan Mohammad Gaddafikin, joka sentään piti oman maansa väen kurissa ja nuhteessa.

Nousevan rähinän painopiste on siis Israelin ympärillä ja me saamme täällä Suomessa elellä kutakuinkin kuin lintukodon rauhassa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 14.06.2014 21:42
Kiitos asioiden suhteuttamisesta. Että sä olet hyvä tuossa.

Laulu hyvä. Äsken TV:stä tapahtumaraporttia katsoessa kävi mielessä tuo herrojen touhu, ja rouvien, kun Risikko ihan pokerina vaan selittää, että ansiot ratkaisi. Häijyä teki jotenkin katsella tuota touhua. En oikein osaa edes sanoittaa että miksi.

Ja Keskustallakin vanha retoriikkansa. Ja persut on nyt niin polleeta kun ovat brittikonservatiivien kanssa kimpassa. Varmaan aikovat pistää Kataisen vielä koville EU:ssa. No joo. Liekö noista kukaan välittää tuon taivaallista maan asioista... no ehkä kuitenkin. Tavallaan aika kiintoisaa.

Tai ehkä se menee tosiaan paremmin, kun on selkeämmät vastapuolet, jotka ehkä pitävät tosiaan kiinni paremmin arvoistaan. Saa nähdä miten Urpilaisen käy. Sääli. Jotenkin tykästyin siihen sen paneelikeskustelun jälkeen. Taisi olla markkinavoimien uhri... Miksi nainen on aina Suomessa uhri tai sitten vaan vaiettu kuten vaikka Helvi Sipilä. On se niin väärin. Saa nyt nähdä sitten, että miten uusi valtiovarainministeri selviytyy luottoluokittajien kanssa.

Meinasinkin kysyä sinulta tuosta Irakista kun luin myös Huttusen tekstin. En tajunnut, että nuo olivat Saddamin kannattajia. Jotenkin shiat ja sunnit ei vaan minulla pysy järjestyksessä koskaan. Juhanilla taitaa olla hyvä vauhti päällä muutenkin. Oli pokeria haastaa KUA ja EAPPI:t ja kutsua niiden kumppaneita terroristeiksi. Varmaan asiaa sekin. Sen verran tutulla tyylillä piispat kieltää kaiken, että jotain perää siinä täytyy olla.

PS. En mä nyt mitenkään Herra TeeJiin ulkoasua halua arvostella arvostelemisen vuoksi, mutta musta vähän vaikuttaa että viimeksi sulla oli liian iso pää, ja nyt vähän liian pieni. Sorry nyt vaan etukäteen jos tuo onkin sun oma aito ruumis :)

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 14.06.2014 21:46
Jotenkin sattui sointumaan kirkkovuoden Salatun jumalan teemaan kirjoittamani tankat Suomen poliittiseen tilanteeseen, kokoomuksen puoluekokouksen päätöksiin ja Stubbin valintaan siinä. Sarkasmiltakin runo tästä näkökulmasta tuntuu, vaikka Stubbissa ”salattuakin jumalaa” nähdään.

virsi riemusta
ylistys Herrallemme
kumarrus maahan
turvakallion edessä
kaitsijansa lampaita

ei valoa näy
pilvien pimeydestä
Jumalan hohde
tuulen mukana taivas
ikuisuuden loistetta

viekää viestiä
lempeää nöyryydestä
yhdessä tuumin
rauhaksi rakkaudessa
kaikki osana kaikessa

oksat tuottavat
hedelmää puussansa
kuolleet karsitaan
kun pysytte Hänessä
puu pitää teistä kiinni
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 14.06.2014 23:09
Johan nyt Nipa. Enpä ole ennen kuullutkaan runoiltava Käsikirjan mukaan puoluekokouksista.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 15.06.2014 09:14
Jaa-jaa. On sitä runoiltu ja sanailtu erilaisten Kasikirjojen mukaan erilaisissa puoluekokouksissa - niin kirkollisissa kuin maallisissakin maailman sivu. Tuloksena on joskus ollut Oppi tai ainakin lisä siihen. Stalinin kirkolliskokoukset olivat luku sinänsä, eräänkin niistä kokousedustajat likvidoitiin jälkeen päin opin varmistamiseksi koko porukka. Kristillisissä puoluekokouksissa riitti, kun hankalat piispat tapettiin etukäteen.

Kekkonen oli aikanaan Suomen politiikassa jumala tai ainakin hänen sijaisensa maan päällä. Hovirunoilijoita hänellä oli useita, mm. Jouko Tyyri. Asiat parhainpäinselittäjiä koko joukko. Kekkosta en koskaan tavannut, mutta Stubbin olen tavannut kerran. Ei kuitenkaan missään jumalallisissa merkeissä, vaan muutama vuosi sitten tyttöjen jalkapalloturnauksessa, jossa oma tyttärentyttärenikin pelasi.

Stubb oli järjestänyt itselleen aikaa tyttärensä harrastukselle koko päiväksi, vaikka seuraavana päivänä oli kuulema Suomen kannalta merkittävä tapaaminen New Yorkissa ulkoministeri Hillary Clintonin kanssa. Stubb piti kuitenkin tätä turnausta "tänään, tässä ja nyt" vielä merkittävämpänä. Tästä päättelin jo silloin, että mikään jeesustelija Aleksanteri ei ole. Kuuluu jatkossakin sarjaan "miehiin, jotka kulkevat omia polkujaan ja kaatuvat saappaat jalassa".
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 15.06.2014 13:59
Jaa jaa. No toivottavasti oli valmistautunut tapaamiseen sitten etukäteen. Oli varmaan tarpeeksi iso asia, että näin olisi tehty.

Onneksi presidenttinä on Niinistö eikä Stubb. Stubb menee Natoon mahdollisimman äkkiä ja Niinistö vakuuttaa Lavrovin, että suomalaiset kokevat olevansa turvassa, eivätkä Natoon olla menossa. Vai onko se onneksi? Minusta vaan tuntuu, että se on onneksi. Voisiko Suomi muuten Natoon mennäkään ilman presidentin suostumusta...

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 15.06.2014 14:09
Anne M kirjoitti: Voisiko Suomi muuten Natoon mennäkään ilman presidentin suostumusta..


Presidentin suostumusta ei kysytä enää oikein mihinkään. Toisin oli Kekkosen valtaoikeuksien aikaan. Tänään ei ole presidentillä paikkaa EU:n ruokapöydässäkään, mutta pääministerillä on.

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 15.06.2014 14:34
Nipa J kirjoitti:Presidentin suostumusta ei kysytä enää oikein mihinkään. Toisin oli Kekkosen valtaoikeuksien aikaan. Tänään ei ole presidentillä paikkaa EU:n ruokapöydässäkään, mutta pääministerillä on.

EU-lautaset ovat sisäpolitiikkaa, Nato-asia on ulkopolitiikkaa. Perustuslain mukaan Presidentti johtaa maan ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Jos napit menevät vastakkain, päätösvalta siirtyy eduskunnalle.

Niinistö on aika suorin sanoin ilmaissut, ettei hänen presidenttikaudellaan liitytä Natoon. Eiköhän Aleksanterikin korjaa näkemyksiään, kun Presdidentti sanoo ison sanan. Aleksanteri on valomiekkasukupolven lapsia. Niillä tapaa mennä sormi suuhun ja päästä itku, kun ruma sana sanotaan niinkun se on
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 15.06.2014 15:05
Eiköhän Aleksanterikin korjaa näkemyksiään, kun Presdidentti sanoo ison sanan. Aleksanteri on valomiekkasukupolven lapsia. Niillä tapaa mennä sormi suuhun ja päästä itku, kun ruma sana sanotaan niinkun se on
Liekö kuuntelee paremmin kun on omasta puolueesta. Mitä tarkoitat tarkemmin ottaen tuolla valomiekkasukupolvella? Hyvän puolella vahvoin asein..jostain jedismiä? Aika liikuttaviahan nämä nuoret kokoomuslaiset ovat tavallaan, mutta se on jotenkin pelottavaa,.... mikä siinä on pelottavaa, en osaa sanoittaa... Idealismi, luulot, että.... taidan peilata itseäni noihin?

Risikkokin sanoi, että Aleksanteri oppii nopeasti Sote-asiatkin kun hän opettaa. Niin kuin Urpilainen oppi nopeasti valtiovarainministerin hommat?

Pelottavaa on varmaan ainakin se, että hyvänen aika olen vanha, ja minä "tiedän" (= tunnen, kreikaksi ginosko) joka solulla, että "Paasikiven-Kekkosen-Väyrysen" linja on oikea? Niin kuin Väyrynen kuuluisaksi tulleessa väitöskirjassaan kirjoitti (juuri ennen NL:n romahdusta), Neuvostoliitto tulee aina olemaan Suomen pitkä rajanaapuri. Aikalailla itsekin noita johtopäätöksiä pilkkasin, kun heti vanhentuivat, mutta vanhentuivatko sittenkään. Mikä lie Stubbin väitöskirjan perusväittämä - ilmeisesti jotain aivan päinvastaista.

On tämä maailma kumma paikka. Tuntuu jotenkin mahdottomalta, että mikään voisi mennä parempaan suuntaan, kun aina tulee uusi sukupolvi, jonka täytyy itse tehdä kaikki samat virheet, ja kaikki opittu häviää. Vai onko se hyvä, että häviää? Välillä tuntuu että se on hyvä.

Eilen tuntui kaamealta. Ei nyt ihan samalta kuin silloin kun Unioninkadulla kävellessäni klo 19 kuulin kännystä, että lentokoneita on useita tunteja sitten jo iskeytynyt WTC:iin ja Pentagoniin, mutta jotain saamaa maailmanlopun fiilistä kävi ihan ensimmäiseksi elimistön läpi siinä autiolla ja pimenevällä kadulla kävellessäni. Ensimmäiseksi katselin taivaalle, että meneekö siellä jo jotain pitkänmatkan kantaman ydinkärkiä, ennen kuin muistin että "Kylmä sota on ohi"... vai oliko sittenkään.

PS. Yksi ugandalainen tuttu 10v takaa (jonka tunnistin FB:ssa julkaistusta kuvasta) lähetti hääkuviaan ja kysyi jotain Sunday servicestä (mitähän vastaisi?). Kuvaa katsellessa totesin, että ainakin ugandalaisilla on hyvin erikokoisia päitä suhteessa ruumiisiinsa, joten ehkä tuo TeeJii voisi olla ihan hyvin oikea normaali ihminen, joten peruutan epäilyni väärän kokoisesta päästä. Jännä miten sitä jääkin katsomaan jotain yksityiskohtaa ja kohta ei muuta näekään. Niillä on muuten paljon täydellisempiä hääkuvia kuin täällä. Viimeisen päälle puvut ja hiukset järjestyksessä ja poseeraus paikallaan. Noihin juhliin meneekin sitten sukujen omaisuus, eikä millään muulla ole väliä.
Seuraava

Paluu yhteiskunnalllista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron