kasvihuoneilmiö

Tänne vaikkapa talouden etiikkaa, tulevaisuutta tai politiikkaa yms koskevat keskustelut
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 24.06.2014 08:48
Ankeassa säässä voi välillä murehtia sitäkin :evil:

Valtamerien poikkeuksellinen lämpimyys tuotti uuden maapallon lämpöennätyksen toukokuussa 2014 ja todennäköisesti rikkoo uusia ennätyksiä vieläkin, sanovat asiantuntijat.

Toukokuun keskilämpö 15,54 C rikkoi neljä vuotta vanhan edellisen enätyksen. Jo huhtikuussa sivuttiin neljä vuotta vanhaa edellistä ennätystä. Ennätysten odotetaan rikkoutuvan jatkossakin, erityisesti ensi vuonna kun El Nino virtaus tulee kasvihuoneilmiön päälle. Tyynenmeren El Nino vaikuttaa kaikkialle maapallon säähän.
Lähde: The National Oceanic and Atmospheric Administration

Nyt Suomen kylmässä kesässä on lohdullista ajatella että muilla on vastaavasti lämpimämpää.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 24.06.2014 12:49
Elämme jääkauden jäkeistä, eli postglasiaalista aikaa. Postgalsiaaliselle ajanjaksolle on ominaista ilmaston lämpeneminen. Edellisestä jääkaudesta on aikaa vain 10000 vuotta. Ei siis ole ihme, että lämpötila hieman kohoaa ja napajäätiköt vetäytyvät. Tosin alla olevan kuvan perusteella voisi myös ajatella lämpötilojen olevan jopa laskusuunnassa:

Kuva

Jäätiköiden sulamisen seurauksena vedenpinta on noussut noin sata metriä. Jopa Välimeri on jäänyt veden alle. Toki on mahdollista, että vedenpinta nousee vielä lisää - vaikkapa kokonaiset 60 metriä. Toisaalta on hieman hankala määritellä, milloin vedenpinta on noussut. Maankuori ei ole mitään kovaa ainetta, vaan lilluu maapallon sulan ytimen päällä. Kun tämän sulan massan päällä lilluvan maankuoren päällä siirretään 4 teratonnia ainetta paikasta toiseen, myös maankuori itsessään formuloitunee uudestaan.

Jotkut ovat huolissaan kokonaisten kaupunkien jäämisestä veden alle. Pienenä vihjeenä ehdotan tutustumaan Alankomaiden soveltamiin teknisiin ratkaisuihin.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 24.06.2014 15:11
Katsoin joskus vuosia sitten teemalta jonkun ohjelman tuosta ilmastonmuutoksesta. Siinä oli jotain tuollaisia TeeJiin esittämiä kuvioita. En ole sen jälkeen osannut oikein huolestua tuosta asiasta, vaikka kuinka virikettä siihen yritetään tarjota.

Ikävintähän tässä taitaa olla se, että poliitikot keksivät juttuja, joilla vaan käytännössä viedään päästöt ja myrkyt kehitysmaihin ja rahat menee noille suuryrityksille, eikä saasteet vähene himpun vertaa noilla kaikenmaailman markkinakiintiöillä. Liekö Eija-Riitta Korhola yrittänyt jotain tuollaista sanoa. En tiedä kun en ole tarkemmin seurannut.

Paluu yhteiskunnalllista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron