Vaaralliset miehet tulevat...

Tänne vaikkapa talouden etiikkaa, tulevaisuutta tai politiikkaa yms koskevat keskustelut
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 19.03.2015 02:15
Tämä blogi on kirjoitettu 13.3.2015 Blogimetsään ja poistettiin sieltä 19.3.2015.

Tämä blogi on jatkoa tälle aiemmalle blogille: http://visioita.munfoorumi.com/viewtopic.php?f=20&t=196
Vähän hirvittää oikeastaan miten naiivin luottavainen olenkaan elämässäni ollut. Helsingissäkin asuessani saatoin kutsua luokseni "kirkkokahveille" tai muuten vain enemmän tai vähemmän satunnaisesti tapaamani afrikkalaisen miehen tai muslimikollegan. Enkä edes älynnyt pitää heitä riskitekijöinä. No ok, en minä nyt heitä kadulta tietenkään poiminut vaan tutustuin jotain kautta jossain elämänkontekstissa - tyyliin ugandalaisen ruandalainen ystävä Helsingissä, jolle piti tuoda kirje. Tämmöiseen peliin ei ikävä kyllä oikein pitäisi olla varaa kaikkien kansalaisuuksien kanssa - ainakaan olematta tietoinen kulttuurien eroista ja suhtautumisesta naisiin.

Kun tämä tiedonvälitys on mitä on, oli pakko vähän tutkia. Tilastokeskus on julkaissut (netissä haettavissa ja laskettavissa) Suomessa seksuaalirikoksista rangaistuksen saaneet kansallisuuden mukaan. Laskin yhteen luvut vuosilta 2010-2013. Tästä voit tarkistaa, summasinko oikein: http://193.166.171.75/Dialog/varval.asp?ma=044_syyttr_tau_110_fi&ti=Rangaistukset+kansalaisuuden%2C+asuinpaikan+ja+rikoksen+mukaan%2C+2010%2D2013+%28k%E4r%E4j%E4oikeudet%2C+hovioikeus+ensimm%E4isen%E4+oikeusasteena%2C+rangaistus%2Dm%E4%E4r%E4ykset+ja+rikesakot%29&path=../Database/StatFin/oik/syyttr/&lang=3&multilang=fi

Näistä rikoksista 389 kpl on ulkomaan kansalaisten tekemiä ja 1742 kpl Suomen kansalaisten tekemiä. Suomen kansalaisia kaiketi ovat vaikkapa Suomessa syntyneiden irakilaisten lapset. Kun eilisen Hesarissa raportoitiin, että 30 prosenttia raiskauksista on ulkomaalaistaustaisten tekemiä, niin lienee suurin piirtein samasta kuvasta kyse.

Kaikkia ulkomaalaisia miehiä ei tarvitse pelätä. Neljänä viime vuotena esim. seuraavien maiden kansalaisia ei ole laisinkaan tuomittu seksuaalirikoksista:

Eurooppa:
Belgia, Espanja, Irlanti, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Luxemburg, Malta, Portugali, Slovakia, Slovenia, Unkari, Albania, Andorra, Islanti, Makedonia, Moldova, Montenegro, Serbia, Sveitsi, Valko-Venäjä.

Afrikka:
Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Djibouti, E-Sudan, Gabon, Guinea, Guinea-Bissau, Kap Verde, Keski-Afrikan tasavalta, Kongo, Liberia, Libya, Mali, Mauritania, Mauritius, Namibia, Niger, Norsunluurannikko, Paiväntasaajan Guinea, Sambia, Seychellit, Sierra Leone, Sudan, Swazimaa, Togo, Tsad, UGANDA (JEES!), Zimbabwe

Amerikat:
Kanada, Argentiina, Bahama, Bolivia, Chile, Costa Rica, Dominica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, El salvador, Guatemala, Guyana, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Trinidad ja Tobago, Uruguay.

Aasia:
Arabiemiirikunnat, Armenia, Azerbaidzan, Bhutan, Filippiinit, Georgia, Hongkong, Japani, Jemen, Jordania, Kazakstan, Kirgisia, P-Korea, Etelä-Korea, Kuwait, Laos, Malesia, Mongolia, Qatar, Saudi-Arabia, Singapore, Syyria, Tadzikistan, Taiwan, Turkmenistan.

Oseania:
Australia, Uusi-Seelanti, Salomansaaret, Tuvalu.
Onhan tuossa joukossa nyt joitain maita, joiden kansalaisia Suomessa oikeasti asuukin.
Seuraavassa sitten lista kansalaisuuksista, joista on ollut vain 1-2 tuomittua rikollista tuona aikana:
Belgia, Bulgaria, Italia, Latvia, Liettua, Puola, Ranska, Tanska, Tsekki, Bosnia ja Hertsegovina, Norja, Ukraina.
Algeria, Angola, Egypti, E-Afrikka, E-Sudan, Etiopia, Ghana, Kenia, Malawi, Marokko, Mosambik, Ruanda, Togo, Yhdysvallat, Brasilia, Kuuba, Meksiko, Venezuela, Indonesia, Israel, Kazakstan, Kirgisia, Kiina, Libanon, Nepal, Palestiina, Sri Lanka.

Kaikkein eniten kannattaa katsoa Suomessa tarkoin kutsuuko näitä kansalaisuuksia "kirkkokahveille" ja missä seurassa eli MUSTA LISTA tulee tässä:
Irak 47
Viro 33
Somalia 27
Afganistan 24
Venäjä 23
Turkki 17
Romania 16
Iran 15
Ruotsi 11
Kongon demokraattinen tasavalta 10
Nigeria 9
Tunisia 8
Entinen Sudan 6
Entinen Jugoslavia, entinen Serbia ja Montenegro 6
Bangladesh 5
Britannia 5
Saksa 4
Gambia 4
Kamerun 4
Pakistan 4

Tässä listassa Venäjä, Viro, Ruotsi, Saksa, ja Englanti - ja Somalia(!) - ovat varmaankin näin korkealla pitkälti sen takia että heitä asuu Suomessa huomattavasti enemmän kuin listan muiden maiden asukkeja. Ruotsissa raiskaustilastot ovat maailman huippua, eikä siellä edes ilmoiteta raiskauksista kuin 10% (lähde: persut) kun Suomessa ilmoitetaan neljäsosa (lähde: hesari). Itseasiassa ruotsalaistenkin luvuista suuren osan saattaa selittää ulkomaalaiset (ainakin jos taannoinen ruotsinlaivauutinen antaa vinkkiä).
Jos poistamme nämä maat listassa, ovat jäljelle jääneet käsittääkseni muslimimaita. Näistä erityisesti afganistalaisten suuri määrä kummastuttaa. En ole varmaan koskaan edes tavannut afganistanilaista. Missähän he ovat? Turkki on myös korkealla kuten Romania. Iran, Irak ja tietysti Somalia ja Kongon demokraattinen tasavalta.

Intialaisia on tuomittu tänä ajanjaksona 3. Intiassa naisen asema on nolla, mutta koulutetut intialaiset eivät ole kovin vaarallisen tuntuista porukkaa valkoihoisille. Oman maan - varsinkin kastittomat - naiset ovat sitten toinen ihmisluokka kokonaan. Myös Ugandassa on iso ero miten kohdellaan valkoista rikasta naista ja oman maan naisia.

Kiinalaisilla, taiwanilaisilla, korealaisilla tai japanilaisilla ei myöskään ole tapana raiskata suomalaisia. He pitävät mieluummin kait yleensäkin seuraa keskenään.

Niinpä niin. Maailman miesten keskuudessa eläessäni näyttää käyneen niin, että ne, joiden kanssa ystävyydenpitoa harjoitin olivat usein intialaisia, korealaisia, taiwanilaisia, kreikkalaisia, ghanalaisia ja sittemmin ugandalaisia. Riskilistalta löytyy vain Bangladesh.

Nämä luvut ovat tietysti aika pienen tuntuisia, mutta on hyvä muistaa, että pieni on tuo porukkakin joka saa aikaan kolmasosan raiskauksista Suomessa. Se mitä kodeissa tapahtuu jää useimmiten myös ilmoittamatta mihinkään. Oma moka - kun kotiinsa päästi - on lienee ajatus.

Kaikenkaikkiaan suomalaiset miehet ovat joidenkin laskelmien mukaan kymmenen kertaa vaarattomampia kuin ulkomaalaiset. Ottaen huomioon sen ajan mitä suomalaiset viettävät suomalaisten miesten kanssa. Minuuttia kohden kohdennettuna suomalaiset miehet ovat varmaankin tosi vaarattomia.

LISÄYS:
Tässä tilastossa luokittelu oli siis kansalaisuuden mukaan.Suomessa näyttää olevan n. 100 000 enemmän ulkomailla syntyneitä kuin ulkomaiden kansalaisia. Tässä tietoa tuosta. http://www.vaestoliitto.fi/@Bin/3034711/m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4tlaatikoissa.gif
Itseasiassa Somalian kansalaisia on Suomessa melkein yhtä paljon kuin Ruotsin kansalaisia, joten somalialaisten vaarakerroin ei taida olla ihan edes kärkikastia, jos suhteutetaan maassa asustavien määrään.

Paluu yhteiskunnalllista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron