Mihin pappi kirkkoa tarvitsee?

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 23.05.2014 16:26
Kirkon ovet sulkeutuivat oudoin ottein Oulussa nk. agnostikkopappien porukalta.

Ensin tuomiokapituli siunasi pappien työn ja sitten "kirkkoherrojen neuvosto" päätti, ettei papeilla ole sijaa kirkon tiloissa. Huomionarvoista on, ettei kirkkolaki tai kirkkojärjestys tunne sellaista salakähmäistä toimielintä, kuin "kirkkoherrojen neuvosto". Kyseessä on siis ulkoparlamentaarinen kabinettikomitea.

Googlen avulla selvisi, että Oulussa on parikin vastanimitettyä hieman vihreämpää kirkkoherraa, jotka varmaankin ovat sovun vuoksi joutuneet painamaan joo-joo-nappia salaseuran kokouksessa.

Kabinenttien kieroiluja en kovin hyvin tunne, vaikka muutama viikko sitten tapasinkin agnostikkopappi Päivi Jussilan lapsenlapseni Martan ristiäisissä. Hyvin tuntuivat kotimaan kirkonkin opit olevan Cambridgen tohtorilla hallussa. Ainakin kastekaavan Päivi osasi aivan hyvin.

Hätä ei ole lainkaan tämän näköinen. Kristinuskon perinteihin kuuluu, että tilaa löytyy jostain niillekin, joita ei majataloon huolita. Tällä kertaa kirjailijaseura tarttui asiaan sananavapauden suojelemiseksi ja on lupatunut toimimaan isäntänä uusille agnostikkoilloille.

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/oulun-kielletyt-agnostikkoillat-palaavat/

Piispa Häkkinen vaatii kansannousua uskonnonvapauden puolustamiseksi. Voisikohan piispa ottaa tukin pois ihan omastakin silmästään. Kirkolle olisi nimittäin edullista, jos edes papit pysyisivät väleissä kirkon kanssa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 23.05.2014 19:55
Vau. Hieno juttu.
Ainakin kastekaavan Päivi osasi aivan hyvin.
Tarkoitatko, että manasi Martasta perkeleet ja perisynnit huitsinnevadaan?

Viestit: 42
Liittynyt: 11.04.2014 19:01
ViestiLähetetty: 23.05.2014 20:35
Anne M kirjoitti:Vau. Hieno juttu.
Ainakin kastekaavan Päivi osasi aivan hyvin.
Tarkoitatko, että manasi Martasta perkeleet ja perisynnit huitsinnevadaan?

Perkeleet ja Perisynnit jäi kyllä nimeltä mainitsematta. Sitäpaitsi luterilaisessa kasteessa ei Perisyntiä manata huitsin nevadaan, vaan lapsi nimenomaisesti loitsuitetaan Perisyntiopin Palvojaksi. Toki samalla saa ihmeellisen kastelahjan. Sen mukaan aamulla on aina armo uus, vaikka illala olisi kavaltanut koko Suomen Pankin kultavarannon. Rahat saa pitää, jos ei jää kolttosesta kiinni. Katumus ja väärintekemisen hyvittäminen ovat nimittäin ihmistekoja. Ne aiheuttavat pikemminkin paatumusta, kuin hurskastumista.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 23.05.2014 20:54
vaan lapsi nimenomaisesti loitsuitetaan Perisyntiopin Palvojaksi.
Ai niin, joo tietenkin. Sinällään vähän epäloogista, että manataan perkele pois ja sitten perisynti kuitenkin jää.

SP:n kultavarantohan on turvassa ulkomailla. Käyvät niitä harkkoja tarkistamassakin, että kukaan ei ole niitä pumminut.

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron