MAYDAY MAYDAY MAYDAY SOS SOS SOS . . . - - - . . .

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.
Avatar
Viestit: 28
Liittynyt: 19.02.2014 21:11
ViestiLähetetty: 06.06.2014 21:03
Yleinen varoitus toistan yleinen varoitus kaikille: Liikkeellä on havaittu yleinen ja kuolettavan vaarallinen virus, joka tunnetaan mm. nimillä ”perkele” ja ”saatana” ja joka saastuttaa ja on jo saastuttanut välittömästi jokaisen sen kanssa vähänkin tekemiseen joutuvan tai joutuneen ja jonka kanssa tekemisiin joutumista on täysin mahdoton välttää.

Onneksi sitä vastaan on jo kuitenkin kehitetty ja myös ainoaksi toimivaksi todettu virustorjuntaohjelma, joka on jokaisen halukkaan korvauksetta ja täysin ehdoitta vapaasti saatavissa osoitteesta Joh. 3.16 ja jonka tunnistaa ohjelman pakkaukseen painetusta käyttöohjeesta: ” Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

TOIMIKAA!
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 07.06.2014 08:29
Kun kerra pihistit otsikkoni, saanen sen alla esittää yhden kysymyksen.

Ruumiisi muuttuu maaksi jälleen
sielusi pelastuu taivaaseen.
Saanko kysyä mihin sinä itse menet?
(Anthony de Mello)
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
Viestit: 28
Liittynyt: 19.02.2014 21:11
ViestiLähetetty: 07.06.2014 08:46
Lauri.

Jottei kenelläkään, sinä mukaan lukien, jäisi väärää käsitystä, niin silloin kun laitoin kirjoitukseni sekä tänne että että Blogimetsään, kirjoituksesi ei ollut vielä näkyvissä, joten se pihistämisilmauksesi ei tuntunut hyvältä.

Et sitä toivottavasti tosissasi tarkoittanutkaan.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 07.06.2014 11:29
Niin siinä on käynyt, että toisistamme riippumatta tartuimme samaan otsikkoideaan.
Jollain tavalla se siis on" ollut ilmassa". Minulle se lähti tuosta sielu sanasta. Siitä yritin koko blogin ajan saada kiinni. Se on yksi kristinuskon peruskäsitteitä, mutta liukas kuin saippua. En saa siitä otetta.
Onko joku teistä lukijoista saanut??
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
Viestit: 28
Liittynyt: 19.02.2014 21:11
ViestiLähetetty: 07.06.2014 13:26
Lauri
SOS-asia on OK, joten tartun tähän sinun sanomaasi ” Minulle se lähti tuosta sielu sanasta. Siitä yritin koko blogin ajan saada kiinni. Se on yksi kristinuskon peruskäsitteitä, mutta liukas kuin saippua. En saa siitä otetta.
Onko joku teistä lukijoista saanut??”

Varmistin ja koska sinä et ollut jo kommentoinut tätä nyt tuohon alle lainaamaani Blogimetsässä olevaa kirjoitustani, niin laitan sen tähän ja viittaan, en kuten eräs puhuja joskus jossain, kintaalla edelliseen puhujaan vaan tuohon sinun noita kahta kysymysmerkkiä edeltävään virkkeeseesi.

Ihminen - elävä sielu 28.9.2013

Johdanto:

”Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.” (1. Moos. 2:7)
"Mutta kysypä eläimiltä, niin ne opettavat sinua, ja taivaan linnuilta, niin ne ilmoittavat sinulle; tahi tutkistele maata, niin se opettaa sinua, ja meren kalat kertovat sinulle. Kuka kaikista näistä ei tietäisi, että Herran käsi on tämän tehnyt, hänen, jonka kädessä on kaiken elävän sielu ja kaikkien ihmisolentojen henki?" (Job 12:7-10)

Tuolla aiemmin kirjoitin sielusta otsikolla ”Sielu - mikä ja missä se on?” ja Bror Nyman kirjoituksen ”Onko eläimillä sielu?”

En nyt aio palata niihin kumpaankaan tätä mainintaa enempää, mutta sielu-teema jäi jotenkin pyörimään mielessäni. Ja se taas nosti muistoistani esiin tuon ensimmäisen raamattulainauksen.
Jobin kirja tuntuisi sanovan, että sielu on sekä ihmisillä että eläimillä. Lisäksi se ei vain oikeuta vaan suorastaan kehottaa tutkimaan elämänmuotoja eli siis sitä, mitä mm. biologia-alan tieteentekijät juuri tekevät.

MUTTA kummatkin raamatunkohdat mielestäni viittaavat siihen, että vain ihmisellä on elämän henki .
Ja edelleen mielestäni tämän voi tulkita niin, että vain ihmisen sielu on kuolematon, mutta eläimen ”sielunvaellus” päättyy eläimen kuollessa.

Ihmisellä ja vain ihmisellä on minun tietämykseni mukaan ollut jo niin kauan kuin ihmisen historian tutkimuksissa on taaksepäin päästy, ollut palvontapaikkoja, joissa on uhrattu uhreja, myös ihmisiä, erilaisille jumalille, joten vain ihmisellä on sisäänrakennettuna jumalkaipuu.
En ole ainakaan mistään lukenut, että esim. bakteereilla, voikukilla, puilla, kärpäsillä, hämähäkeillä, linnuilla, nisäkkäillä kuten esim. mopseilla, meillä kun on sellainen, j.n.e. olisi vastaavanlaista käyttäytymistä.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 07.06.2014 14:21
Kiitos Toivo!
Jotain palasia taisi loksahtaa uuteen asentoon. Jatkan sielun tutkimista oman SOSini puolella.

-lauri
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron