Kun kello pysähtyy ...

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 08.07.2014 10:34
Sain vihdoin luettua Nietzschen Zarahuatran v. 1887. Hän halveksi kaikkia. Hän halusi ylittää itsensä, olla yli-ihminen. Olla enemmän kuin ihminen. Minulle riittää jos osaisin olla ihmisiksi. Zarathustra palautti mieleen Herman Hessen Demianin. Demian v-1919. valikoitui yli-ihmisten joukkoon ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Nämä yli-ihmiset olivat yhteiskunnan yläpuolella.
Tästä ajatuksesta syntyi kolmas valtakunta ja II maailmansota. Jäljet pelottavat.

Toista yli-ihmisten luokkaa edustavat USAn republikaanit: Jokainen on oman onnensa seppä, yhteiskunta ei saa rajoittaa rikastumista. Pelottavia jälkiä nekin. Otetaan esimerkiksi John McAfee - huumekauppias ja ATK-miljonääri.
Elää yleiisesti maanpaossa Belizessä.

Kolmas ja raivostuttavin ryhmä ovat hengelliset yli-ihmiset. hekin halveksivat inhimmillistä elämää, heille on varattu kuolemattomuus.

Miten osaisi elää ihmisenä jollaiseksi meidät on luotu., Luomakunnan osana, osana sitä yhtä elämän kokonaisuuttaa joka maapallolla on.

Kun kello pysähtyy, jatkuuko tikitys.
Kun elämä pysähtyy, jatkuuko sielu?
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 08.07.2014 13:02
Niin, Lauri. Kello käy, mutta joskus myös pysähyy. Nietschen Zarahustra kuului aikanaan nuoruuteni yliopistoihin. Samoin kuin Herman Hessen Siddharta ja Demian sekä Maksim Gorki kokonaisuudessaan. Nämä opit ovat kuitenkin jo vuosikymmeniä sitten kuihtuneet vain sivistykseksi.

Yhteiskunnan yläpuolella eläviä ja sinne elämään pyrkiviä on nykyisinkin moneen junaan, mutta vaikka kello käy, se pysähtyy joskus heillekin.Toki muutkin yli-ihmiset kuin hengelliset minuakin raivostuttavat eivätkä kellon pysähtyessä säälitä. Vanhaa sanontaa mukaellen: ennen kuin helvetti on täysi, ei yksikään profeetta eikä Kristuksen sijainen maan päällä ole turvassa.

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron