Virtahepo kirkon kellarissa

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.

Viestit: 39
Liittynyt: 11.02.2015 19:27
ViestiLähetetty: 30.04.2015 21:58
Jotkut väittävät, että kirkon kellarissa majailee virtahepo. Tarkoittaa varmaan jotain sellaista mistä ei saa puhua koska sen katsotaan olevan kirkolle vahingollista. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kirkon tulisi vihdoinkin sopia siitä, että kellarissa on virtahepo tai päättää, ettei virtahepoa olekaan. Homma tuntuu vaikealta mutta voihan sitä yrittää:

Ajatellaanpa vaikkapa sellaista tilannetta, että kirkon suntio on kellarissa tarkastamassa kirkkoviinin riittävyyttä seuraavia ehtoollisia silmällä pitäen. Hetken kuluttua hän ryntää kauhuissaan kirkkoherran huoneeseen ja sanoo, että hän näki kellarissa virtahevon. Vaikka kirkkoherra tietää, että tällainen väite ei ole ollenkaan uskottava, niin hänen on silti varmuuden vuoksi käytävä tarkastamassa asia. Kirkkoherra nimittäin tietää, että vaikka virtahepoja ei näillä leveysasteilla yleensä esiinny, eikä varsinkaan kirkkojen kellareissa, niin hän ei voi sulkea sitä mahdollisuutta kokonaan pois.

Niinpä he lähtevät yhdessä kellariin tarkastamaan tilanteen. He etsivät kellarin jokaisesta sopukasta mutta virtahepoja ei näy. Sitten he päättävät istahtaa penkille ja pohtia asiaa. Yhtä äkkiä kirkkoherra muistaa Raamatusta jotain sellaista, että isä kutsuu olemattomat olevaisiksi. He päättelevätkin tähän nojautuen, että kellarissa voi hyvinkin olla virtahepo. Kirkkoviinin vähenemisvauhdista he päättelevät, että tuo virtahepo on lisäksi erittäin janoinen. Niin he poistuivat tyytyväisinä kellarista. Ainoa huoli mikä kirkkoherralle jäi, oli se, että jos uusi piispa ei uskoisikaan kirkon kellareissa majaileviin virtahepoihin.

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron