Mihin tämä maailma on menossa

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 15.03.2014 21:39
NASAn Goddard Space Flight Center on lähtenyt rahoittamaan tutkimusta joka selvittelee uhkaa että globaali teollinen sivilisaatio romahtaa tulevina vuosikymmeninä. Syynä on kestämätön luonnonvarojen riistäminen ja kiihtuvästi epätasainen vaurauden jakautuma.

Varoitukset 'romahduksesta' nähdään usin marginaalisina ta kyseenalaisina. Tutkimus pyrkii osoittamaan vakuuttavan historiallisen kokemuksen valossa että 'Nousu ja Tuho' on toistuva sykli kautta historian. Tapaukset, joissa sivilisaatioita on kohdannut jyrkkä - usein satojen vuosien - romahdus, ovat olleet varsin yleisä. Teknologian kehitys voi tehostaa resurssien käyttöä mutta sillä on taipumus myös lisätä per capita resurssien kulutusta ja nopeutta resurssien hupenemista. Jos ei poliittisia rajoitteita ole, ylittää kulutuksen kasvu tehostumisen edut.

Simuloimalla erilaisten kulttuurin elinkelpoisuutta tutkijat ovat tulleet tulokseen että malleissa jotka eiten muistuttavat omaamme 'romahdusta on vaikea välttää'

Lähde:http://slashdot.org/ 2014-03-15
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43
ViestiLähetetty: 15.03.2014 22:29
hyvä huomio mutta ei se vaadi mitään minulta - on samassa sarjassa kuin ilmastonmuutos

no - minusta juna menee kyseiseen suuntaan eikä hätäjarrun vetämisestä ole mitään hyötyä

maailma on globalisoitunut - tarkoittaako se että olemme tulleet tietoisiksi siitä että myös kiinalaiset haluavat ja heillä on oikeus kahteen autoon perhe jne, tai intialaiset eli media on osasyy globaalin tietoisuuden heräämiseen

lakkauttakaamme media niin rusinoiden poiminen pullasta saa jatkua ilman huolen häivää
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 16.03.2014 11:49
maailma on globalisoitunut - tarkoittaako se että olemme tulleet tietoisiksi siitä että myös kiinalaiset haluavat ja heillä on oikeus kahteen autoon perhe jne, tai intialaiset eli media on osasyy globaalin tietoisuuden heräämiseen.

Media on ainoa syy globaalin tietoisuuden heräämiseen. Siksi siitä pitää puhua netissäkin. JOpa tällä foorumilla jos joku teistä viidestätoista veisi sanaa eteenpäin edes kahdelle muulle.

Maailman globalisoituminen tarkoittaa että kapitaali vie työn sinne missä sen saa halvimmalla tehtyä. Kiinalaisten elintaso on noussut, nyt he teettävät Malesiassa ja Bangladeshissä. Globaali riisto ei kohdistu vain luonnon resursseihin.

Hätäjarrun vetäminen ei auta, siinä olet oikeassa.
Miten olisi turvavyön kiinnittäminen? Vai pidentääkö sekin vain kärsimystä.

Me voimme alistua katastrofiin, tai kasvavalla joukolla vaatia hallitumpaa alasajoa. Globaalisti sekin olisi tehtävä.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43
ViestiLähetetty: 16.03.2014 19:01
seurasin vihreiden uhoa ja kuinka systeemi sopeutti, en usko globaaliin heräämiseen, linkoloitten tekeminenkin taitaa tyydyttää vain vetäytyjää

tulin tietoiseksi kauan sitten, olen pyrkinyt elämään kuten ajattelen, puhumaan sopivassa tilanteessa sen mukaan jne - olen sopeutunut - tälle viikonlopulle tuli yksityisautoilua tuhantisen kilometriä

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 16.03.2014 20:01
Tuli poikettua, kun Ulla T puhui 50 vuotta sitten viimeksi tavatusta linturetkikaverista Pentti Linkolasta ja linkoloista. Ei kyllä tullut silloinkaan mieleen tehdä samanlaisia linkoloita, varsinkaan kun tämän muija ja vauva pakenivat saaresta välttyäkseen nälkäkuolemalta,

Vihreän liikkeen guruhan Linkola ole pitkään, mutta en tiedä ketään vihreää, joka olisi elänyt gurunsa elämää. Nykyisin Linkolaa tuskin kutsutaan edes vihreiden puoluekokouksiin. Eikä tämä tuskin enää kutsuttunakaan sinne menisi.
Avatar
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43
ViestiLähetetty: 16.03.2014 20:20
Nipa J kirjoitti:Tuli poikettua, kun Ulla T puhui 50 vuotta sitten viimeksi tavatusta linturetkikaverista Pentti Linkolasta ja linkoloista. Ei kyllä tullut silloinkaan mieleen tehdä samanlaisia linkoloita, varsinkaan kun tämän muija ja vauva pakenivat saaresta välttyäkseen nälkäkuolemalta,

Vihreän liikkeen guruhan Linkola ole pitkään, mutta en tiedä ketään vihreää, joka olisi elänyt gurunsa elämää. Nykyisin Linkolaa tuskin kutsutaan edes vihreiden puoluekokouksiin. Eikä tämä tuskin enää kutsuttunakaan sinne menisi.


vihreissähän oli silloin alkuun kaksi ryhmittymää, kumpaan L kuului en muista - veljeni käy hänen kanssaan edelleen sekä lintu- että kalaretkillä
Avatar
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43
ViestiLähetetty: 16.03.2014 21:07
tietynlainen tapa elää - vaimoni eli aikanaan vuoden päivät hullumyllyssä nimeltä "Omenapuukylä" Salon lähellä. Hän kävi töissä sieltä käsin. Omenapuukylään liittyvät monet linkit ovat ovat edelleen arjessamme vaikka olemme porvarillistuneita - ei silti kesämökkiä tai venettä eikä Thaimaan matkojakaan.

minä ajoin kortin vasta 30v ja edelleen pyöräilen paljon työviikostani, pitempään liikkumiseen käytän enimmäkseen Onnibussia, olen kasvissyöjä, käytän nahkahousuja - kestävät loppuelämäni - silti olen bursoo - monella tavalla vapaa, ei ole edes TV:a

kiitos Ulla T.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 16.03.2014 21:45
Ulla T. kirjoitti:uosta Linkolasta. Ilmaisu: "tehdä linkolat" tarkoittaa minun ystäväpiirissäni sitä, että ihminen elää niin kuin opettaa ja kantaa sosiaaliset seuraukset omista vallinnoistaan.


Ymmärrän tuonkin näkökannan, mutta omassa muistissani on Pentti Linkola, joka jo opiskelijana piti ihmisten tuhoutumista luonnon pelastamiseksi pelkästään luonnonkatastrofeissa ja sodissa hyvänä asiana. Kalastajana Pentti on kyllä myöhemmin elänyt niinkuin opettaa sosiaaliset seuraukset omista valinnoistaan kantaen. Kerran olen hänet kalastajana tavannut eikä enää hirtehishuumorikaan silloin kukkinut opiskeluvuosien malliin.

Niin, minusta ei enää tällä fysiikalla ole ollut vuosiin Pentin linturetkikaveriksi. Hyvät lintupäiväkirjat hänellä on kuulema edelleenkin.

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa