Linturaportti Nipalle.

Tänne kaikkinainen juttelu ja henkilöiden välinen keskustelu. Jos syntyy jotain vakavasti otettavaa, nosta se keskustelujen alueelle.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 13.06.2014 21:42
Kolme päivää saaressa.
Ensimmäisen päivän bongaukset:
Kahden satakielen vuorolaulu Fagervikin Prestens cafen pihalla.
Sitten saaressa harmaalokkeja langalla,
Kuva
Mustarastaan laulu. Oli ottanut laulutunteja Fagervikissä. Samanlainen synkooppi mutta hennompi äänenlaatu.
Toinen päivä oli se kaunis ja aurinkoinen ulkonaistumispäivä.
Joku tumma vesilintuparvi, lienee haahkoja. Kolme aikuista ja lukematon määrä poikasia. Meriharakka, merikotka, Joitakin tummia sukeltajasorsia. En laskenut letkaa kun ne uivat lahteen. Kun ne sukeltelivat niitä oli vain 1-2 pinnalla. Merihanhia(?)
Kuva
Kolme perhettä leikatulla nurmella. Sitten tuli valkoposkipariskunta ja ajoi ne pois. Kuvan sain vasta lähtöhetkellä. Päivän lopuksi
joutsen purjehti auringonlaskun poikki.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 14.06.2014 01:11
Tuo alempihan on kuin joku maalaus.

Mun pihalla oli tänään lintu, joka ei taida osata lentää. Ensin näin sen vajan portailla, ja se ei siitä oikein lähtenyt mihinkään vaikka sille vähän juttelin. Sitten se köntysti johonkin. Myöhemmin päivällä se oli toisella puolella pihaa. Hypähti vierestä kun yritin pistää puita kirveellä vähän halki. Ja jäi istumaan sitten siihen lähistölle. Illalla sitten kun menin tarkistamaan että tomaatit voivat hyvin siinä keskikohdalla pihaa, niin siitä se taas jostain hypähti pellon puolelle. En viitsinyt hakea kameraa. Mutta vaikuttaa vähän ikävästi loukkaantuneelta tai jotain.

Jossain vaiheessa päivää istuin hiukan "terassilla" ja koivusta alkoi kuulua aikamoinen rähinä. Ikään kuin kaksi lintua olisivat sotineet keskenään. Liekö shiaa ja sunnilintuja tai jotain. Kamera ei oikein toimi enää kun on lehdet puussa ja linnut häviää sinne.

Nipasta ei ole vähään aikaan kuulunut...

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 14.06.2014 12:45
Jaa-jaa. Olen ollut tämän sivuston suhteen ollut ”motissa” maanantaista alkaen ja tyttäreni fb-kaverit runojeni aktiivisemmat lukijat ovat lukukertojen perusteella vieläkin. Selaimista se tuskin johtui, kun välimuistin tyhjentäminenkään ei auttanut. Äsken vain ”aukeni” kuin ei mitään.

Sen verran huonossa kunnossa olen ollut, että lintujen seurailu on jäänyt takapihaa ja Porolahtea lukuunottamatta väliin. Retkeksi kun ei puolen kilometrin kävelyä ei voi oikein kutsua.

Näin alkukesästä saariston linnuston elämä on vilkkaimmillaan. Massamuutot ovat jo suurin piirtein ohi, poikasten haudontakausi meneillään ja osin lopuillaankin. Pian on poikasvaihe ja elämän kiertokulku kääntyy syksyä kohti. Satakieltä ei aivan ulkosaaristossa tapaa, kun pesimäpaikat puuttuvat, mutta rannikon kupeessa vähän oudompia vesilintuja kuitenkin.

Vuosikymmeniä on jo kulunut siitä kun lintukesää saaristossa olen viettänyt. Merihanhiakin, kesyhanhen kantaisiä olen tavannut viime vuosina vain muuttavina. Semmoinen muistikuva kuitenkin on, ettei merihanhi varsinaisesti syö vedessä – eikä ainakaan sukeltele – vaikka leväkin ruohon ohella menettelee.

Enemmän ruokaansa vedestä sukeltelevat koskelot, uikut, sotkat, nokikanat näillä lähirannoillakin, kun taas haahkoja, alleja, pilkkasiipiä, merimetsoja jne. näkee vain vähän kauempana ulkomerellä. Oma lukunsa rannoilla ovat kahlaajat: meriharakat, sirrit, tyllit, viklot jne. joita tosin tapaa kosteilla niityillä ja soillakin. Suokukkouros on keväisin aika korea kapistus.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 14.06.2014 14:22
SAtakielet olivat mantereen puolella fagervikin puistometsässä. Merihanhet pyrkivät leikattua ruohoa syömään, vedessä en nähnyt niiden syövän. Tunnistinko kuvan lajin oikein? Noita sukeltajasorsia en tunnistanut. Lokit langalla taitavat olla aika paikallinen erikoisuus. Johto menee pihapiirin yli ja
on lähin paikka kerjätä. Merikotka oli epävarma havainto, mutta sanotaan sen pesivät tuolla aika isolla saaarella.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 14.06.2014 14:35
Niinpä, Lauri. Vastaleikatusta ruohosta pitävät kaikki hanhet ja ruoka-apajilta pitävät lukuisammat valkoposkihanhet muut hanhet poissa.

Kävin välillä syömässä lämminsavulohta, kotimaisia perunoita, sienisalaattia ja muutakin terveellistä raparperikiisseli harjakaisina.

Tuohon tunnistukseen vielä: kuvan perusteella en parempaan keksi. Sukeltajasorsa särähti lintumiehen korvaan, kun sorsat ovat puolisukeltajia, jotka sukeltavat vain puolittain niin, että pyrstö jää pintaan.sitten ovat koskelot, uikut, sotka ym. kokosukeltajat erikseen. Jos pilkkuja viilaa, voi sorsakin sukeltaa, mutta silloin ei ole kyse ravinnonhakumatkasta vaan peseytymisestä.

Paluu kahvihuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron