Tuokioita kesässä

Tänne kaikkinainen juttelu ja henkilöiden välinen keskustelu. Jos syntyy jotain vakavasti otettavaa, nosta se keskustelujen alueelle.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 09.07.2014 08:40
Kun tämä kahvihuonekaan ei näy oikein isopäisyydestä elävän, on aloitettava pienemmästä päästä ja kesän tulosta takaisin uhanneen syksyn keskelle. Eilen tuli karistettua pois talviturkkikin ja käytyä meressä uimassa. Ensin tuntui 20-asteinen vesi kylmältä, mutta siihen tavanmukaisesti tottui. Ensimmäinen kerta on monessa muussakin tässä elämässä vaikeampi kuin jatkot.

Kesä näkyy täysillä jo ruokapöydässäkin vihannesten ja marjojenkin suhteen. Mitäpä näitä lajikkeita luettelemaan, kun suurin osa palaa luonnon kiertokulkuun aivan raakana. Tosin aika paljon näistä säilötään ja jalostetaankin. Eilen kuitenkin uimaanlähdön kunniaksi ostettiin mansikkalaatikko, joka marjat menivät lähes suoraan pakkasen kouriin.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 11.07.2014 08:30
Kesä jatkuu, sanoo vanha naapurini kesät talvet säästä riippumatta. Nyt ollaan kuitenkin kesän sydämessä laajemmankin katsannon mukaan. Kesän keskipiste oli johonkin maailman aikaan Saimi-anopin nimipäivä, jolloin etelän lämmössä juotiin kuohujuomaa jo aamupalalla sokerihuurrutetusta lasista.

No, tänään on jo Saimin-päivä ohitettu ja rannan pienet sinisorsat, silkkiuikut, nokikanat, valkoposkihanhet, joutsenet jne. kasvavat päivä päivältä, kunnes tulee aika lähteä etelän lämpöön talven keskelle.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 12.07.2014 20:10
Onpa ollut tänään vuorovaikutukseton päivä. Ei ole ollut nousu- eikä laskuvesiä, mutta jos pimeää jaksaa odottaa, näkee taivaalla superkuun.

Tänään on Hermannin nimipäivä ja Saimi-anopilla Lapissa oli tapana sanoa Hermannilta heinään. Toki Lapissakin heinässä käytiin, mutta ei Mustanmeren rannalta napapiirille aivan Hermanniksi ehditty.

Lankomiehelle Lapissa ei aina kotitöiden teko maittanut, jos oli liian lämmintä. Kymmenen asteen lämpö riitti hänelle Lapin kesään hyvin ja jos sattui satamaan, Martti katsoi ikkunasta, käänsi kylkeä ja sanoi: on sumua, ei ole työpäivä.

Ei appiukkoakaan työnteko kesäpyhinä himottanut, paitsi jos naapurin lestadiolaisilla oli seurat. Silloin piti mennä tontin rajalle halkosavottaan niin että lähitienoot raikuivat.

Oli siinä kylällä 16-lapsinen perhekin, jossa 15 sai lapsilisää. Isältä kysyi lehden toimittaja, miksei tämä ole ollut töissä ja tältä vastakysymys: milloin sinä olisit ehtinyt.

Oli siellä kylällä pari uskonsankariakin, jotka oli tuomittu mummojen televisioiden särkemisestä. Sakoilla nämä kumminkin selvisivät ja seuroissa olivat sankareita.

No-joo. Tuli vain mieleen tälle hiljaiselle foorumille. Ei niinkään keskusteltavaksi kuitenkaan.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 13.07.2014 08:09
Jänniä nämä loppukesän tunnelmat. Täysikuu tuo jo mieleen elokuun illat. JOtenkin sitä yrittää pitää kesästä kiinni, Kun ei ole mitää satoa korjattavaksi ei syksyyn osaa valmistautua. Narjoja ja sieiä jossain vaiheessa voi kerätä. Muutoin päivät menevät ruudun äärellä. kirjoitustyötä piisaa. seitsämästä pääluvusta olen siirtymässä kolmannesta neljänteen. Aika hyvin ovat ajatukset edenneet järjestyksessä.

Tavoitteena on noin pari sataa sivua tekstiä ja sekaan toiset parisataa kuvaa. Kuvien linkittäminen paikoilleen ja sovittaminen palstajakoon on sellaista näetämistä. Tiedostoja tulee satoja. Niiden nimeäminen niin että löydän missä mitäkin on, on ollut oma taiteenlajinsa. Samoin kirjanito lukujen valmiusasteesta.

Aina välillä itäisi muisyaa näitä loma-unisia foorumeitakin.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 13.07.2014 10:11
Kesän tähän mennessä kuumin päivä on tulossa, Superkuu jäi nukkuessa näkemättä eikä mitään ihmeellistä, ennennäkemätöntä ole tiedossa. Tekemättömiä töitäkään ei ole. Ne loppuivat suurin piirtein silloin, kun alkoi tämä ”päivä kerrallaan-elämä”. Raittiuteen hukkui luovuutesi, kuiskutteli aluksi kotipiru.

Sen jälkeen kun ”päivä kerrallaan” alkoi olen lukenut ja kirjoittanut vain murto-osan aikaisemmasta. Paradoksaalista, kun aikaa kumpaankin olisi ollut enemmän runsainkin mitoin. Ainoa pitempi luovakin projekti on ollut muutaman vuoden kirkkovuoden runojen kirjoittaminen ja raamatunluku siinä, mutta sekään ei suuresti vuorovaikutusta herätä kirjoittajan ja lukijoiden välillä.

Nyt alkoi aamupäiväuinti kutsua.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 13.07.2014 13:30
Mukava kuulla, että teillä menee hyvin. Uidaan ja kirjoitetaan.
Minä kävin toissapäivänä mattopyykillä oikein virallisella asemalla. Tuvan matot näyttävät nyt kuin olisivat uusia kokonaan. On se helppoa kun on viimeisen päälle oikeat välineet työntekoon.

Tomaattien kastelulla alkaa aina päivä ja tänään huomasin, että pikkuruisia tillin taimiakin pukkaa uudisistusmaalta. Saa nähdä ehtiikö satoa tulla kun kaikki kuoli parilla rundilla. Salaattia jo on, ja hiukan tilliä joka alkoi kasvaa kasvihuone numero kakkosessa.

Kasvihuoneesta maahan siirretyt kaalin taimenet voivat tosi hyvin harhohökötelmän alla. En tosin tiedä ovatko ne parsakaalia vai kukkakaalia. Luultavasti kukkakaalia. Monesta purkista vain yhden siemenet jaksoivat kasvattaa taimia. Siitä sitten riittikin. On se aikahienoa jos saa omia kaaleja. Eka kerta kun yritän.
Retiisejä on syöty salaatissa jo pidempään.

Kyllä mä välillä vähän stressaannuin näiden kanssa. Hoitaa niitä kuin silmäteräänsä ja sitten mikään ei edes synny siemenestä niin tuleehan siitä suru. :).

Tosin jos tulee tomaatteja ja kaaleja niin kyllähän se korvaa kaikki kärsimykset. Liekö saisitte elokuun 25. päivä jo hiukan maistiasia.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 13.07.2014 14:02
Kun Anne palautti mieleen, kesääni on kuulunut mattopyykkipäivä merivedellä yleisellä asiaan vihityllä laiturilla. Tänä vuonna se on vielä tekemättä, mutta tänään siihen savottaan on liian kuuma. Mattolaituri meillä kyllä on lähellä runsaan kilometrin päässä kuivaustelineineen. Siinä esikuivatuksen jälkeen ne on suht helppo autolla siirtää takapihalle lopulliseen kuivumiseen.

Kesän parhaimpaan antiin ovat meilläkin kuuluneet vihannekset,joista nauriiden kypsymistä juuri nyt eniten odotan. Kesäkeittoa on syöty usein, viimeksi eilen, retiisejä sellaisenaan ja salaatissa, tomaatit ja siopuli raakana kuuluvat joka aterialle, omia perunoita ei vielä ole, mutta tytär toi eilen tullessaan Hakaniemen torilta Sakulta Nauvon siikliä.

Stressi puutarhasta meillä kasaantuu läninnä keskimmäiselle tyttärelle ja hänen hoitamalleen kasvimaalle, jossa erilaiset eläimetkin kokoontuvat saaliinjaolle. Vanha sisko ( 45v ) aloitti kesälomansa ja oli poiminut jostakin jo ämpärillisen mustikoita. Kyllä tytön äitikin tuossa siunaili, kun lapsena kaikki marjastaminen oli myrkkyä.

Jääkaapissa on iso kannullinen raparperijuomaa. Sillä menee isompikin jano ja pieni nälkäkin.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 15.07.2014 00:24
Kesäkeittoa pitääkin koittaa, varsinkin jos kukkakaaleja syntyy.

Tämä kesänä näyttää ensimmäistä kertaa koskaan tulevan luumusatoa. Monta monta vuotta sitten toin taimia veljen luota Vihdistä.
Liitteet
luumut.jpg

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 15.07.2014 19:03
Jaa-jaa. Luumut ovatkin kesän syksyisempää satoa. Puusta suoraan en ole luumuja syönyt, mitä nyt vähän happamia kriikunoita. Hieman pakkasen puremina nekin ovat parhaimmillaan kuin karpalot ja puolukat. Luumarjoista kirsikoita ja nektariineja tulee syötyä kesälläkin silloin tällöin, mutta persikoiden aika on myöhemmin. Kesäruokaa, kaalikääryleitä tuli syötyä viimeksi tänään.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 20.07.2014 09:55
Itä-Helsingin rannoilla maailma näyttää lintukodolta, jossa elämä soljuu päivästä toiseen omissa uomissaan. Ainoa murhe näyttää olevan valkohanhien paska rantaniityillä ja sinilevän alkanut kukinta rantavedessä.

Matot tulivat pestyä eilen läheisellä laiturilla ja kuivateltua leppeässä rantatuulessa. Kesän seuraava etappi lienee sienimetsä ja syksyn alkaessa ovat vuorossa puolukat. Linnutkin ovat vaienneet ja valmistautuvat syksyyn ja muuttoon.
Seuraava

Paluu kahvihuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron