Pilkettä silmäkulmassa

Tänne kaikkinainen juttelu ja henkilöiden välinen keskustelu. Jos syntyy jotain vakavasti otettavaa, nosta se keskustelujen alueelle.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 06.11.2014 10:05
Olipa päivä oli otsikkona muistaakseni lyhyelle viihteelliselle tv-ohjelmalle, jossa esitettiin päivän tapahtumia viihteen keinoin ”pilkkeenä silmäkulmasta”. Minullekin siinä tarjottiin mahdollisuutta silloin 1960-luvun lopussa tai seuraavan vuosikymmenen alussa runolliseen päivänperhoseen. Yhtään niistä ohjelman sensorit eivät kelpuuttaneet kuvaruutuun saakka. Ei elänyt koko ohjelmakaan kauan.

Olipa päivä oli minulla mielessä, kun otsikolla ketjun tähänkin kahvihuoneeseen avasin. Nämä viimeiset ”olipa päivät” eivät kuitenkaan vastaa jonkinlaista yhteenvetoa päivän tapahtumista, mietteistä, iloista, suruista jne. Ja niin on tästäkin hyvä päästä eteenpäin. Esimerkiksi otsikolla ”pilkettä silmäkulmassa”, jonka Kauko toi esiin tuon eilisen päivän päätteeksi.

Kyllä pääkaupunkilainen tuon ilmaisun samoin käsittää kuin turkulainenkin. Tosin sarkastisesti tms. voi kirjoittaa pilkkeenäkin silmäkulmassa. Pilke silmäkulmassa voi kuitenkin avata mahdollisuuksia monenkinlaiselle kirjoittamiselle aiheesta riippumatta. Voi sanoa niinkin, että nettikeskustelu parhaimmillaan – ainakin omasta mielestäni – on jutustelua tässä ”pilkkeessä”. Tulee enemmän keskinäistä ymmärrystä kuin riitaa.

Tuo ”suurin yhteinen nimittäjä” onkin sitten monipiippuisempi juttu koko ihmiselämässä ja siihen liittyvässä kirjoittamisessakin. Näillä hengellisillä palstoilla yhteiseksi nimittäjäksi etsitään usein Jeesusta tai Jumalaa. Näihin nimittäjiin liittyy näissä usein kirkko ja mikseipä Jumalan Sanakin Raamatussa, jonka ulkopuolelta tätä ”sanaa” harvoin etsitään.

Noista muista nimittäjistä tulkoon tässä mainituksi vain syntyperä puuttumatta sen kummemmin arkielämän muihin viitekehyksiin. Kun synnyin sodan aikana paljasjalkaiseksi stadilaiseksi oli tämäkin vielä silloin jonkinlainen nimittäjä tälle asujaimistolle. Oli oma slangikin, mutta enää ei stadilainen helsinkiläisistä ”juniltatulleista” erotu oikein missään nimittäjässä. Ja miksi erottuisikaan?

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 06.11.2014 13:55
Tuolta Kaukon päivästä edeltä jäin miettimään tuota pappien osallistumista näihin heidän leipätöihinsä liittyviin keskusteluihin näillä netin foorumeilla. Kovin vakavasti en ole näihinkään ulostuloihin suhtautunut ainakaan silloin, kun se Jumalan Sana on sielläkin usein Raamatun ulkoluvun varassa ja hukassakin kuin tavallisella rahvaalla.

En pappiakaan edukseen poikkeavana yksilönä näillä foorumeilla näe. Eihän kukaan ole seppä syntyessään papiksikaan. Fiksuja ja filmaattisia siinäkin porukassa on muuten kuin teologisen tietämyksensä varassa. Vähän olen heistäkin taipuvainen ajattelemaan samoin Kaukon tapaan. Niinpä pilke silmäkulmassa on hyvä suhtautua heihin, jos jutut liturgiaksi menevät.

Tuli tässä mieleen, että pikkupoikana uskovaiset tätini kehottivat papiksi lukemaan, kun juttua tuli asiasta kuin asiasta totuuksina. Kommunisti-vaarini kehotti samasta syystä menemään Moskovaan kouluihin, kun olin hänen mielestään niin hyvä valehtelemaan. Kumpikin opintie jäi kyllä käymättä.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 27.11.2014 09:05
Pilkkeenäkin silmäkulmasta eilisestä keskustelusta hengellinen, vaikka ei niin raamatullinen runo

pyhä väkevän
sydämen uusi oppi
usko näkevän
uudesti syntyvälle
avoin maa ja taivas

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 28.11.2014 19:30
Kun en saa näitä juttujani poistettua täältä, ilmoitan lyhyesti, että kirjoitteluni näin Visioihin päättyy tänään. Kiitokset mielenkiinnosta.

Viestit: 60
Liittynyt: 09.03.2014 02:55
ViestiLähetetty: 29.11.2014 14:00
Nipa... lyhyesti minäkin... Kahvista pitävänä erityisesti tämä kahvihuone on ollut minunkin vierailujen kohteena...päivittäin. Kiitos seurasta! Toivoit monesti vuorovaikutusta... siihen en ehtinyt/taipunut/osannut... Ymmärrän päätöksesi. Hyvää jatkoa!

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 29.11.2014 18:48
Kiitos, Jukka. Tähän vielä vastaan. Poistin myös rekisteröintini Blogimetsästä siellä vallitsevan epäystävällisen homofobian ja siionismin vuoksi. Kaikkea hyvää elämääsi.

Jaa-jaa. Odottelen, että minun juttuni näistä visioista poistetaan tilan parempaan käyttöön. Sitä ennen muokkailen näitä tekstejäni poistokuntoon vähitellen.

Paluu kahvihuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron