Sivu 2/2

Re: Jokapäiväinen ruokamme

ViestiLähetetty: 24.02.2014 13:07
Kirjoittaja tien kulkija
maitoa käytän vain latteen eli ideaalia olisi että sekä mutteripannullinen että mikrossa keitettävä valmistuisivat samaan aikaan, mikrovaihe kestää 5 minuuttia eli maidon testaaminen kahvilla ei olisi tässä tapauksessa kovin käytännöllistä. tänään muuten avasin maitopurkin jonka parasta ennen päiväys oli 14.2. ja kylmäketju katkesi eilen ehkä kun siirsin sen jääkaapista toiseen.

raasteesta - pyrin tekemään päivän annoksen, annos koostuu muutamasta porkkanasta, palasta kaalia, välillä sekä valko- että puna-, omena, välillä kesäkurpitsa, kesällä paprikaa, sekaan muutama pilkottu oliivi ja fetaa (Kolatun Wilhelmiina salaattijuusto) palastettuna. seurana on ruisleipää paahdettuna ja juustoa leivän päällä, juomana vesi tai viini. näin on menty kauan, päivästä toiseen.

raastaminen suoritetaan monitoimikoneella, ostettu joskus -90-luvulla uutena, mutta on sen jälkeen huollettu ja lähes kaikki osat kulhoa myöten vaihdettu

Re: Jokapäiväinen ruokamme

ViestiLähetetty: 25.02.2014 17:05
Kirjoittaja Anne M
Tein eilen "tien kulkijan salaattia" omalla tavallani.

Laitoin paistinpannulle ensin jääpalan kokoisen pakastamani kuution oliiviöljyä, jossa oli viime kesän yrttejä pakastettuna.
Siihen sekoitin sitten sipulin (veljen luomua)
Kaalia ison kasan (laatikosta haettu)
Porkkanan (itse kasvatettu... toisen söin aiemmin raakana välipalana)
Omenanlohkoja pakkasesta (äidin omenapuusta)
Kurkumaa väriksi ja alzheimerin estoon
vähän suolaa
mustapippuria
fetajuuston kokoisia paloja vanhaa Koskenlaskijaa, joka tietysti suli joukkoon, mutta näytti hetken salaatilta :)
loraus makeaa chilikastiketta, jota yleensä laitan kaalijauhelihamössöön.

Annetaan siinä hautua mutta niin että aineet ovat vielä rapsakoita.

Ei tuostakaan ihan pahaa tullut, mutta ei niin hyvääkään, että ylensöisi. Siis varsin optimaalinen ruoka. Jäi täksi päiväksikin vielä.

Jostain luin kerran että raakaruoka ei välttämättä ole terveellisintä. Mikä mahtaa olla todistusaineiston laatu tässä asiassa? Syötkö siis pelkästään raakaruokaa? En ymmärtänyt mikä aiemmin kuvaamasi ruokavalion nimi oli. Siinä taisi olla kirjoitusvirhe, tai sitten en vaan ymmärtänyt.
Joka tapauksessa minusta ruoan pitää olla lämmintä.

Re: Jokapäiväinen ruokamme

ViestiLähetetty: 25.02.2014 17:57
Kirjoittaja tien kulkija
terveellisyydestä en tiedä - keittiössä koneessa on illan erä valmistumassa, taitaa kaali puuttua vielä, sipulia laittaisin mutta hän ei pidä siitä. minusta omena ja sipuli sopivat hyvin yhteen.

olen kuullut joskus että talvella tulisi syödä puuro aamulla, kesällä mysli tms eli lämmin - kylmä.

lakto-ovovegetaari on ruokavalioni linja - tosin munaa taloudessa syödään vain ruoan osan ja maito on hapantuotteita jotka useimmin paranevat vanhetessaan

Re: Jokapäiväinen ruokamme

ViestiLähetetty: 25.02.2014 18:49
Kirjoittaja Nipa J
Jaa-jaa. Jospa vielä tähän tänään osallistuisi, kun täällä on vähän sallitumpaa rönsyillä kuin tuolla keskustelujen puolella.

En ole koskaan mitään ruokavalioita noudattanut. Lapsena oli syötävä, mihin oli varaa ja myöhemmin sitä mikä oli ja on hyvää. Laadun on hyvä korvata joskus määrä. Puuroa syön aamuin illoin kesät talvet kotioloissa. Kaura- ja ruispuuro kuuluvat arkitodellisuuteen. Jouluna riisipuuro, vaikka lasimestarin silli voisilmässä. Silloin tuo onnea mantelikin puurossa. Ja vatsanpuruja joskus.

Juustoa syön hyvin vähän, mutta sinihomejuusto on parasta sulatettuna härän- tai hevosenlihapihvin päälle. Kuuluisa ranskalainen tv-kokki sulattaisi siihen päälle vielä maitosuklaata tai tarjoilisi sen kinuskikastikkeen kanssa, mutta minusta silloin menevät pää- ja jälkiruoat sekaisin. Lieventävä asianhaara on tosin, että samaan mahaanhan ne menevät.

Jos loppuviikosta on tällaisia ilmoja kuin tänään keskityn netin sijasta ulkoiluun, Poskia vieläkin auringonpaiste kuumottaa.