Kevään merkkejä

Tänne kaikkinainen juttelu ja henkilöiden välinen keskustelu. Jos syntyy jotain vakavasti otettavaa, nosta se keskustelujen alueelle.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02
ViestiLähetetty: 13.03.2014 14:10
Nipa on nitä lintu-uutisia kertoillut, mutta kevät näkyy monella muullakin tapaa.

Kuu lakaisukoneesta kesään
puoli kuuta katutöistä
Lehtipuhaltimesta vähäisen
ruohonleikkurista ei päivääkään

Sellainen on maailma jossa elämme. Yritä siinä luomuilla.

- Mopoilla on juoksuaika ja ulvovat kutsuhuutoaan kylän raitilla päivät ja puoli yötä.
- lakaisukoneet ovat heränneet talviunesta
- Eilen kuulin ensimmäisen lehtipuhaltimen.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 13.03.2014 16:19
Noista Lintujen keväästä sen verran, että kesän pitäisi sananlaskun mukaisesti alkaa viikon loppuna, kun on jo kuu sen tulosta kulunut. Peiposta ei voi pitää niin suurta lukua, kun niitä on näin lauhana talvena talvehtinutkin, mutta västäräkki nähtiin tänään Helsingin Hylkysaarella, joten siitä on vielä vähäsen. Nyt vain odotellaan pääskyä.

Noiden Laurin ennusmerkkien pohjalta kaupungin katujen lakaisikoneet alkoivat kulkea jo viime viikolla. Katutöitä en ole vielä nähnyt tehtävän, asfaltin laskemisesta puhumattakaan, mutta pian nämä tervaturistitkin tulevat. Ja lehtipuhallin oli meillä takapihalla käytössä jo maanantaina, kun huoltoyhtiön miehet lumitöiden puutteessa kasailivat lehtiä.

Nurmikkoa ei vielä leikata, mutta routa on sulanut jo niin, että kastemadot nousevat pintaan lintujenkin ravinnoksi. Ja puskipa jo tulppaani maasta vihreää lehteään ja krookukset olivat samassa pisteessä. Niin, että kyllä tämä tästä.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 17.03.2014 15:37
Kevään merkkejä oli lauantaina alkanut takatalvi räntäsateineen. Linnut tämän tiesivät jo etukäteen, kun ei muutto lauhoillakaan ilmoilla päässyt vauhtiin. Tänään kauniina maaliskuun puolenvälin päivänä nurmikot ovat peittyneinä muutaman sentin valkeaan lumeen, tulppaaninlehdet ja krookukset värjöttelevät siellä pinnan alla.

Rantalenkillä oli kiva paistatella päivää, vaikka uusia lintuja ei nähnytkään parin joutsenen ja telkkien lisäksi. Pullasorsat siellä olivat kokotalviseen tapaansa. Ornitologityttö poikkesi retkellään kuitenkin rannalla ja kertoi havainneensa Viikillä pari kanadanhanhea ja lehtokurpan, joka oli todella aikainen keväthavainto.

Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu, kun vain malttaa odottaa.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 21.03.2014 09:23
Elämän kevättä olin vuorokauden aikana hakemassa ja omia eväitäkin lisäämässä tässä luonnon takatalvesta, joka toisaalta on almanakan mukaan tässä elämän kiertokulussa aivan ajallaan. Hyvin kohdallani meni, paremmin kuin monilla sinne jääneillä.

Kevät voi jatkua pitkäänkin, jos palaa luontoon ja ennen kaikkea: istuu koneella vähemmän. Kierros läheiseen luontoon on ohjelmassa jo tänään. Rannalta löytyy varmaan eilisen tapaan naurulokkejakin. Ne ovat yleensä se merkki, ettei uusia takatalvia ole tulossa. Mitään pääskysiä ei ole tulossa, jos merkit pitävät paikkansa pitkään aikaan.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 21.03.2014 11:17
No hyvä juttu että meni hyvin. Muuten et ole ajatellut äijäjoogaa, kun siellä suunnilla asustelet? Sehän on hyvin tuommoista nenänkautta hengitysharjoittelua oikeastaan. Minäkin muuten ahdistuin noista Venäjän paloista aikanaan. Ajattelin että se oli enemmän henkistä. Välillä yritin paeta Hesasta tänne ja päinvastoin mutta aina ne savut kulki mukana.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 21.03.2014 11:34
Anne M kirjoitti:Muuten et ole ajatellut äijäjoogaa, kun siellä suunnilla asustelet? Sehän on hyvin tuommoista nenänkautta hengitysharjoittelua oikeastaan.


Eivät ole olleet joogat muualla kuin kotona ajoittaisten liikkumisrajoitteidenkaan vuoksi tapetilla pitkään aikaan. Poika on melkoineen "joogi" kiireisessä elämässään nuoresta iästään huolimatta ja jotakin olen oppinut häneltäkin tuohon "nirvanaan vajoamisen" suhteen. Hengitysharjoitteita teen koneen ja hapen kanssa ja ilman päivittäin makuulla. Yksi intialainen tohtorismies kerran sanoi, että se ainakin huonompaa joogaa vastaa.
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 21.03.2014 17:25
Se äijäjoogan sekaversio on sellaista, että sinne voi mennä silloin kun siltä tuntuu eli ei ole pakko sitoutua menemään "huonoina päivinä". Siellä oli hyvinkin huonokuntoista porukkaa välillä. Jos luonnossa kävelet, niin sekin käy. Ei se mitään "nirvanaharjoittelua" ole. Taidatkos sinäkin olla vähän uskovais-fundamentalisti kun tuollaista kieltä käytä?? Minä käyn tosi mielelläni tässä hatha-joogassakin. Tällä viikolla oli "nivel-joogaa". Ei sielläkään mitään kovin liikkuvaa tuo väki kaikinpuolin ole.

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 21.03.2014 18:13
Anne M kirjoitti:Taidatkos sinäkin olla vähän uskovais-fundamentalisti


Jaa-jaa. Enpä itseäni tuonkaanmerkkiseksi fundamentalistiksi laske. Eikös se muuten niin ole, että "nirvanaa" käytetään jonkinlaisena "hekumanhuippuna" eli elämyksellisenä täyttymyksenä erilaisten nautintoaineidenkin käytön yhteydessä ja kai kaikessa joogassakin aina tantrajoogaa myöten. Asiantuntijaksi en ole näissä koskaan yrittänyt - enkä muuten ollenkaan kuin tuon nestemäisen mielihyvän parissa. Huonolla menestyksellä.

Joo, kyllä poikanikin mielestä minulla olisi joogassakin jotakin uutta elämää, jos vain jokin sopiva porukka löytyisi ja riittävän läheltä. Niin - ja edellytyksenä pitäisi myös olla se, että siitä voisi "fyysisesti" huonoina päivinä jäädä pois. Henkisesti huonoina päivinähän voisi joogasta olla enempi apuakin. Pojan porukkaan en mene, kun ne ovat sellaisia akrobaattejakin. :roll:
Avatar
Ylläpitäjä
Viestit: 460
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna
ViestiLähetetty: 21.03.2014 18:35
Ei siinä nyt idea ole mikään nirvana-business, ainakaan tällä Tarvaisella. Katso tuosta aikoja ja paikkoja. Tuon Veikon kanssa kyllä voi sopia sellaisia diilejä kun kaipaat. Kerro terveisiä. Käy kokeilemassa kerran. Vaikea nähdä , että voisi olla sinulle huono juttu.

http://www.aijajooga.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=28

Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12
ViestiLähetetty: 21.03.2014 19:24
Anne M kirjoitti:Ei siinä nyt idea ole mikään nirvana-business, ainakaan tällä Tarvaisella.


Joo ei ainakaan bisnes. Taidan muuten tunteakin tuo Tarvaisen Veikon jostakin muusta äijäyhteydestä kuin joogasta. Taidan soittaa ja kysellä tarkemmin. Tuo Herttoniemi on minulle muusta yhteydestä tuttu tila ja sitä paitsi lähellä, kävelymatkan päässä kun on "kunnossa". Ainoa huono siinä on aika tiistaina, kun on päällekkäin meidän äijäsaunan kanssa. Sekin on tavallaan joogaa.

Kiitos vinkistä kumminkin.
Seuraava

Paluu kahvihuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron