-

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.

Re: Pappi Siunasi Lesboparin!

ViestiKirjoittaja lauri k e » 28.06.2014 20:44

Jotenkin tämä kuullostaa muodikkaalta salaliitoteorialta. Jedisti on huolissaan siitä että kirkko ei pysy tarpeeksi konservatiivisena maatuakseen.
Tämä näkyi tuossa agnostiikkakohdassa selvästi. Kun muutama pappi puhui niistä asioista joista kirkon pitäisi puhua heidät savustettiin ulos. Nyt he puhuvat ravintelissa eikä sekään ole jedistille hyvä asia.

Loppukaneeti että papit saisivat puhua mitä tahtovat ja ihmiset uskoa miten tahtovat ei oikein sovi tuohon muun tekstin logiikkaan. Hyvä ajatus silti.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
lauri k e
Ylläpitäjä
 
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02

Re: -

ViestiKirjoittaja Anne M » 29.06.2014 19:03

Tiedoksi. Käytin ylläpidon oikeuksia ehkä hiukan ikävällä tavalla. Poistin blogistin tyhjentämän aloitusviestin ja omat kommenttini. Katson että kun blogisti jopa otsikon korvasi viivalla, että hän oikeastaan halusi poistaa tämän blogin.

Ei ollut sanomisissani mitään arvollista myöskään, joten poistin omanikin. En viitsinyt muita poistaa kun kerran ette lupaa antaneet.
Avatar
Anne M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 461
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: -

ViestiKirjoittaja Nipa J » 29.06.2014 20:25

Höh - olisi tuon omankin - nyt ketjun avaukseksi menneen höpinän voinut samantien poistaa, kun siinä kommentoitiin avausta ja sitä seuraavaa viestiä. Näillä oikeuksilla ei poisto enää käy.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: -

ViestiKirjoittaja kaukop » 29.06.2014 22:08

Kukas se sanoikaan nasevasti: "Minkä kirjoitin, sen kirjoitin."
Avatar
kaukop
 
Viestit: 116
Liittynyt: 16.02.2014 23:58

Re: -

ViestiKirjoittaja Anne M » 30.06.2014 01:50

Kuuntelin ja katselin mitä kuuntelin ja katselin
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=40301
Avatar
Anne M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 461
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: -

ViestiKirjoittaja Anne M » 01.07.2014 02:47

Olipas mulla "homopäivä" aamuyöstä iltaan. Päässä on sekasorto.

Vuorokausi sitten katsoin tuon alla linkkaamani uskovaisten raportin siitä, mitä 10+ vuotta tasavertaista avioliittolaki (homojen) on tehnyt Masschusetissa, kun yksi tasa-arvotuttuni (sukupuolten) linkkasi sen sivulleen.

Sitten keskustelin yhden taistolaista aikaa eläneen tasa-arvotuttuni (sukupuolten) kanssa, joka oli sitä mieltä, että taistolaiset muinoin olivat aivan niin kuin homoavioliittolobbarit. Joka paikkaan pitäisi saada se asia, ja muuta mieltä ei voi olla, mitään tasapuolisuutta ei ole. Kysyin että mitenkä se eroaa naisten tasa-arvovaateista aikojen alussa tai siitä, että halusin ex srk-yhteisöni kaikkiin "pykäliin " tasa-arvopykälän. Ja kysyin että eikö sillä ole eroa, että taistolaisten päämäärä oli muuttaa yhteiskuntajärjestelmä kaikille. Pyrkiikö homot muuttamaan heterot homoiksi? Tai yhteiskunnan toiseksi... no joo sanoin, tietysti naisten tasa-arvokin on muuttanut yhteiskunnan toiseksi.

Ja kuinka ollakaan sitten tuli hämmentävä ohjelma tv1:ltä Kalifornian laista. Ensin homojen avioliitto hyväksyttiin. 18 000 meni naimisiin. Puoli vuotta myöhemmin kansanäänestys päätti, että homot ei voi olla naimisissa, ja noiden avioliitot mitätöitiin ja sitten lopulta korkeimmat oikeudet päättivät, että avioliitto on perusoikeus, jota ei voi kieltää. Ja taas menivät naimisiin. Katsokaahan tästä jos ette nähneet. Ajattelemaan laittavaa asiaa tavallaan tai monellakin tavalla.
http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2277763

Ja sitten olen laittamassa viestiä Massachusetissa asuvalle Pattille, jonka kanssa Ugandassa olen käynyt , kysyäkseni, että onko tuo uskovaisten Massachusettia koskeva filmi kovasti yksipuolinen...

Ja nyt sitten vielä, kun piti mennä nukkumaan, Vartija-lehti linkkasi jenkkien talk showhun, jossa on vieraana ugandalainen homoaktivisti, ja keskustelun teema on myös paljon siitä miten jenkkiuskovat ovat tuottaneet homovihan Ugandaan, jossa sitä ei ennen ollut. Siinä oli tosi paljon asiaa, sellaista mitä en tiennytkään. Homoaktivisti (tai mitä ne nyt onkaan) ei selvästikään halunnut että jenkit heitä auttaa. Stay away oli minusta sanoma.

http://www.salon.com/2014/06/30/must_see_morning_clip_uganda_has_a_serious_homophobia_problem/

No tästäpä sitten jo tulikin mieleen TeeJiin tämän blogin aloitus. Jos unohtaa jumalat ja kristinuskot, niin mitä tästä oikein pitäisi ajatella... en minä tiedä oikein muuta kuin, että sinkkuja syrjitään.

Yksi ajatus mikä tuli mieleen oli ihmettely siitä, miten suuri perusoikeus nimenomaan avioliitto nyt yhtäkkiä onkaan. Mun nuoruudessa kaikki meni ylpeästi avoliittoon tai ei mennyt vaan oli sellaisessa ja avioliitto oli jotain lähinnä hapatusta ehkä niille joille oli about toinen lapsi syntymässä.
Avatar
Anne M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 461
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: -

ViestiKirjoittaja lauri k e » 01.07.2014 05:05

Ihan vaan tiedoksi:
Ketjun perusaja poisti kirjoituksensa ja ensimmäinen kommentoijakin omansa. Näin tämä ketju siirtyi minun nimiini.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
lauri k e
Ylläpitäjä
 
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02

Re: -

ViestiKirjoittaja Nipa J » 01.07.2014 12:01

Ei mulla muuta, mutta jos jonkinlainen tasa-arvopykälä naisten ( ja homojenkin ) suhteen olisi ollut voimassa jo Raamatun kirjoittamisen aikoihin, olisi Jumalan sanakin tänäänkin jotakin aivan muuta kuin on. Oikea- ja vääräoppisuuttakin mitattaisiin aivan eri ulottuvuuksista.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: -

ViestiKirjoittaja Anne M » 01.07.2014 15:49

Raamatun arvoissa on tasa-arvopykälä jo luomiskertomuksessa. Sen pohjalle perustunee USA:n perustuslakikin. Tuossa ohjelmassa tuomari kysyi asianajajalta, että oliko perustuslain tekijöillä mielessä homoavioliitot kun puhuivat tasa-arvoisesta perusoikeudesta avioliittoon. Vastaus: ei ollut, mutta ei ollut mielessä myöskään mustien kansalaisoikeudet/tasa-arvo tai naisten. Silti tuon arvon pohjalta lakeja on ajan myötä muutettu vastaamaan samaa arvoa uudessa ajassa.

Mielenkiintoista ja loogista oli huomata, että äärikonservatiivit jenkkiarvoja idealisoijat korkeassa asemassa olevat olivat niitä ensimmäisiä jotka käänsivät kelkkaa. Jopa homoavioliittoja vastustavat joutuivat oikeudessa toteamaan, että on enemmän amerikkalaisten arvojen mukaista sallia heille avioliitot. Ilmeisesti se äärimmäinen yksilönvapaus, mikä tuohon konservatiivisuuteen sisältyy.
Avatar
Anne M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 461
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: -

ViestiKirjoittaja Nipa J » 01.07.2014 21:55

Anne M kirjoitti:Raamatun arvoissa on tasa-arvopykälä jo luomiskertomuksessa.


Jaa-jaa. Se luomiskertomus on ilmeisesti Jumalan kirjoittama, mutta sitten homma taisi tyssätä syntiinlankeemukseen. Yhtä ylevä on ihmisoikeuksien julistus, jossa "kaikki ihmisolennot syntyvät vapaina ja tasa-arvoisina ..."

Siihen aikaan kuitenkin kun ihmiset Raamattua sanoittivat Jumalan sanaksi Herran luvatun kansan naiset eivät kelvanneet edes sukuluetteloihin ja heidän oli parasta pitää turpansa kiinni seurakunnissa.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Seuraava

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron