Minua alkoi jotenkin vaivata, että miten minä saan Lidl:ssäkin 40 euroa menemään kerralla. Se on kummallista kun pakastin on täynnä kaikkea ja kellarikin.
Verenpaine on pari päivää näyttänyt soveliaita lukuja vain toisella mittauksella, ja painokin on noussut kun ruoka on ollut liian hyvää. Välillä toivoisi, että osaisin tehdä huonoa ruokaa. Se ei vaan onnistu. Kaipa minä sitten olen syönyt foorumisuruuni.
Nyt ajattelin, että jätän tänään liharuuat väliin ja katsoin mitä erääntyy jääkaapissa. Siellä oli eilen erääntynyt maitolitra ja kermapurkki. Niinpä sitten ajattelin tehdä terveellistä, halpaa ja riittävän pahaa ruokaa.
Sekotin maidon veljen luomuvehnän jyvistä pöytämyllyssä jauhamiini jauhoihin, laitoin mukaan 4 kananmunaa, itse kuivaamaani nokkosta, ja vähän ripautin joukkoon pellavanrouhettakin. Kaadoin sekoituksen pellille ja otin pakkasesta äidin omenapuusta lohkottuja omenan viipaleita ja laitoin keitoksen päälle. Ja uuniin.
Sitten vielä vatkasin sen vanhentuneen kerman, johon laiton pari teelusikkaa sokeria. Ja laitoin siitä sitten vielä valmiin pannarin päälle vähän makuainetta.
Yllättävän hyvää siitäkin tuli.