Aamun kahvilla

Tänne kaikkinainen juttelu ja henkilöiden välinen keskustelu. Jos syntyy jotain vakavasti otettavaa, nosta se keskustelujen alueelle.

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja tien kulkija » 24.02.2014 18:54

mainitsit Nipa J lukeneesi Raamatun useaan kertaan - toisaalla mainitsit tavanneesi Antti Alhonsaaren nuoruudessasi.

minä olin jonkin verran tekemisissä Antin kanssa hänen työuransa viimeisinä vuosina. eläkkeelle jäätyään hän täydensi vähän opintojaan muistaakseni, ja alkoi systemaattisesti lukea Raamattua kommentaarien avulla alkukielillä. Kun hän sai yhden kerran luettua hän aloitti uudestaan ja uusien kommentaarien seurassa.

nyt hän on tietääkseni saattoradalla. näin mutta en tavannut isäni hautajaisissa.
Avatar
tien kulkija
 
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja Nipa J » 25.02.2014 09:47

Aamukahvin ensimmäinen kuppi meni tuolla keskustelujen puolella, mutta niin kauan kuin tippa toisesta on, viihdyn tässä.

Pari kertaa vain olen Raamatun systemaattisesti lukenut loppuun, kerran uuden ja kerran edellisen laitoksen. Aikaa siitä on parisenkymmentä vuotta, mutta sen jälkeen olen lukenut paljon useampaan kertaa nuo kirkkovuoden teemoihin kuuluvat tekstit ja niistä vuosia runoillutkin. Nyt tuntuu siltä, ettei uutta viiniä mahdu enää vanhoihin leileihin. Antti Alhonsaaren kanssa en ole ollut edes näköyhteydessä viiteenkymmeneen vuoteen.

Hieman pilvinen sää vetää tikanpoikaa taas puuhun ja Nipaa tuonne läheiseen rantaan. Noita luontoaiheita herätessä mietin ja ajatus hieman etenikin "Luonnon helmaan". Se olisi vähän laajempi kuin lintupäiväkirja, mutta voisi sisältää arkitodellisuutta lintujenkin elämästä ihmisten sivilisaation puristuksesta. Näihin palaan joissakin muodoissa. Kevät tulee kovaa vauhtia.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja tien kulkija » 27.02.2014 08:28

teen parissa alkoi tämä aamu - on nyt juotu eri foorumien päivittymistä seuratessa - tästä "se" alkaa taas, kyllä tämä some on viksu idea, naamassa on useita ryhmiä joita seuraan ja välillä kommentoin, statustani päivittelen hyvin harvoin, kerran viikossa tai harvemmin

henkilötietoni olen siellä minimoinut enkä enää anna yhtiölle juuri tarkoituksellista infoakaan itsestäni, onneksi muut antavat niin pysyy hengissä
Avatar
tien kulkija
 
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja Nipa J » 27.02.2014 09:37

Joka aamu on armo uus. Eiliseen en puutu, vaikka tyyneysrukouksen oikean sanamuodon ketomisesta muutun rukousta väärinkäyttäväksi uskikseksi ja kommentoin käsitystä samalla mitalla. Ihmisten hommaahan tämä.

Linturetkenkin anti oli laihempi kuin odotin ja vanha mies väsyi noilla nuorempien poluilla liikaa. Muutaman päivän Viikillä viettäneen sinisuohaukan siellä näin, muutaman kiurunkin ja töyhtöhyypän. Sitten oli noita paikallisia talvilintuja lukuisammin ja monipuolisemmin kuin näillä kotinurkilla. Saa luonto tänään olla omissa rauhoissaan.

Luonnon voisi ottaa aika keskeiseksi aiheeksi ensi viikolla, kun tuhkakeskiviikosta alkaa myös ekopaasto elämäntapoja suuntaamalla kulutuksessaankin ympöröivän luonnon hyväksi. Tästä on kampanjakin, josta kerrotaan tarkemmin toisaalla, noilla uskovaistenkin sivuilla.

Hevosiin tänään keskityn ja niiden kilpailemiseen. Tiedän niistä enemmän kuin enkeleistä ja niinpä eilisessä päivänperhosessani oli yli 1800 kävijää. Rahan perässähän ihmiset juoksevat näinä lopunaikoina mieluummin kuin erilaisia ristinteitä. Sekin on inhimillistä eli ihmisten hommaa aivan omanlaisessa seurakunnassaan.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja lauri k e » 27.02.2014 11:24

Tämän aamun toinen kahvi - ensimmäsien juon heti herättyäi - ja silloin ei ajatukset vielä liiku. Niin tämä toinen kahvi pyörii niiden ajatusten ympärillä joita siinä välissä ehdin netistä vilkaista.

Kaksi kohdetta nousi pintaan: Blogimetsän vilkas helvettikeskustelu ja jotenkin mielessäni siihe kytkeytyi K24:ltä Päivi Huuhtanen-Someron
blogi "Läsnäolon täyttymys. Mistä? Molemmat pohdiskelevat henkisen ja hengellisen kasvun alueita.

Tuosta helvetti-aiheesta muistuu tarina miten joku suomalainen evankelista, olisiko ollut Kalevi Lehtinen oli englannissa puhunut työstään. Paikallinen pappi totesi siihen että hänen laumansa haluaa selvitä tästä maanpäällisestä helvetistä.

Se kääntää ajatukseni siihen että taivasten valtakunta on sisäisesti teissä. Jos ei sitä sieltä löydä tämän maallisen elämän aikana, niin
on huono ennuste että sen lytäisi tämän jälkeenkääm. Tämä johtaakin tuoho toiseen teemaan, sisäiseen kasvuun ja valaistumiseen.

Nyt kuitenkin kahvi on loppu ja voileivät syötu, joten juttu jää muhimaan.
- - -
Luterilaisuus tähdentää vapaata tahtoa
ja sen nöyrää katumista
Markku Viitasalo
Avatar
lauri k e
Ylläpitäjä
 
Viestit: 243
Liittynyt: 14.02.2014 00:02

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja Nipa J » 27.02.2014 11:31

lauri k e kirjoitti:taivasten valtakunta on sisäisesti teissä. Jos ei sitä sieltä löydä tämän maallisen elämän aikana, niin
on huono ennuste että sen lytäisi tämän jälkeenkääm.


Piti tulla tuoreeltaan kommentoimaan, että samaa mieltä olen päivä päivältä enemmän tällä omatekoisella ristintiellänikin.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja tien kulkija » 28.02.2014 09:17

aamu / päivä alkaa - aamun uinti hallissa saunoineen on takana ja vihreä tee on hautumassa, uin yli 5 km viikko ja päivän aloittaminen ilman pyräystä altaassa tuntuu orvolta

muutaman vakiopalstani olen tsekannut mutta mitään en kommentoinut

illalla tapahtui ikävä kommellus. olin opiskelemassa työväenopistossa viroa, tultuani tunnin jälkeen pihalle en löytänytkään taskuistani fillarin avaimia, samassa nipussa oli ylipäätään suuri määrä avaimia. no opettaja heitti mut kotiin hakemaan fillarin vara-avaimen. minä poljin kotiin ja vein pyörän talliin. siellä lattialla oli vaijerilukko ja sen pesässä avainnippuni - olin jo alkanut mietiskellä mitä kaikkia avaimia nipussa meni - viron opiskeluni liittyy siihen että männä kesänä poljimme puolison kanssa Virossa 800km kolmeen viikkoon, ja ensi kesänä olisi tarkoitus taas
Avatar
tien kulkija
 
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja Nipa J » 28.02.2014 09:43

Jaa-jaa. Aamu-uinnit ovat jääneet, kunnes taas vesien lämmettyä meressä jatkuvat. Uimahuoneet ovat tässä tarkoituksessa jääneet, kun lähimpään niistä on niin pitkä matkakin. Uimaan mennessä on kesällä kiva tsekata vesilintujen poikasten kasvuakin. Erikseen tulee mieleen nokikanan pieni piipertäjä, jolla on punainen otsa aikuisen valkoisen tilalla. Ne kyllä pysyvät yleensä piilossa kaislikossa.

Ei hyvältä maailma näytä aamun mediassa. Se on kuitenkin elettävä tänäänkin, vaikka konservatiiville se näytti paremmalta eilisenään ja hengellisesti suunnataan mieluummin mieltä huomiseen tulevaisuuteenkin. Ei pidä kuitenkaan jäädä tuleen makaamaan eikä juomaan hurmejuomaa kanssa korppien. Jos jotakin voi tehdä se tehtäköön. Rukoukset näille on maallisesti katsoen heikko alibi.

Mitään kerrottavia suunnitelmia ei tälle päivälle ole. Vähän bluesimainen on aamun olo: "kas, tee nyt päivän työ ja huomenna on, se edessäs taas uusi, loppumaton. Kun ruumiisi jo tehtaalle myyty lie, se sielun myös aikanaan sinulta vie".
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja Nipa J » 03.03.2014 09:27

Uusi viikko. Ennen kokematon, Luontoharrastajien kannalta ei hyvältä näytä. Varsinkin jos on odottanut lintujen kevätmuuton vilkastumista sinänsä lauhoissa ja suotuisissa säätiloissa. Räntää tulee ja takatalvelta näyttää muuallakin kuin Ukrainassa. Saa nähdä miltä Prahan kevät Kiovassa loppujen lopuksi näyttää.

Mutta eipä oteta rykmentinkomentajan murheita, kun ei olla rykmentinkomentajia. Sen verran kuitenkin, että tässä olisi tyyneusrukous paikallaan monella taholla.

Tänään on terveydenhoitopäivä, Kohta lähden silmänpohjakuvauksiin ja sen jälkeen on odotettava, että silmät elpyvät kirjoituskuntoon. Lähitulevaisuus siis näyttää hämärältä laajenneiden pupillienkin vuoksi. Sitä enemmän on totuttavaa, mitä vanhemmaksi elää.
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Aamun kahvilla

ViestiKirjoittaja tien kulkija » 03.03.2014 10:56

Nipa J kirjoitti:Uusi viikko. Ennen kokematon, Luontoharrastajien kannalta ei hyvältä näytä. Varsinkin jos on odottanut lintujen kevätmuuton vilkastumista sinänsä lauhoissa ja suotuisissa säätiloissa. Räntää tulee ja takatalvelta näyttää muuallakin kuin Ukrainassa. Saa nähdä miltä Prahan kevät Kiovassa loppujen lopuksi näyttää.

Mutta eipä oteta rykmentinkomentajan murheita, kun ei olla rykmentinkomentajia. Sen verran kuitenkin, että tässä olisi tyyneusrukous paikallaan monella taholla.

Tänään on terveydenhoitopäivä, Kohta lähden silmänpohjakuvauksiin ja sen jälkeen on odotettava, että silmät elpyvät kirjoituskuntoon. Lähitulevaisuus siis näyttää hämärältä laajenneiden pupillienkin vuoksi. Sitä enemmän on totuttavaa, mitä vanhemmaksi elää.


eräs hyvin laajan kirjaston omistava ystäväni on silmänpohjarappeuman kourissa, pyöräily jäi joitakin vuosia sitten kun hän törmäsi johonkin ja alkoi pyydellä hartaasti anteeksi kunnes huomasi pyytävänsä anteeksi jalavalta.

hän tekee edelleen ristisanoja ahkerasti suurennuslasin avulla, lehti on 10 sentin päässä. laaja kirjasto on luetteloitu ja lista on eräässä divarissa. jos joku kysyy, nimenomaan, kirjaa joka on siinä, hän saa sen eurolla. hyllyissä on paljon klassikoita kahdella kolmella kielellä.
Avatar
tien kulkija
 
Viestit: 107
Liittynyt: 18.02.2014 08:43

EdellinenSeuraava

Paluu kahvihuone

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron