Kirkon valtio ja valtionkirkko

Tänne kirjoitat uusien keskustelujen avaukset.Se voi olla lyhytkin, vaikka "pääseekö koira taivaaseen". Se voi olla myös syvempi pohdiskelu kun haluat kokeilla miten ajatuksesi kantaa.

Re: Kirkon valtio ja valtionkirkko

ViestiKirjoittaja Nipa J » 25.02.2014 22:39

Ottamatta mihinkään kantaa runoillaan tähän psalmimainen tanka seurakunnasta:

koti orvolle
pesä taivaan linnuille
avoin asunto
hyvän sateessa elää
vainiot kukoistavat
Nipa J
 
Viestit: 588
Liittynyt: 16.02.2014 14:12

Re: Kirkon valtio ja valtionkirkko

ViestiKirjoittaja Juige » 25.02.2014 23:28

Nipa J kirjoitti:Laajemmin voisi käsitellä kysymystä, voiko netissä olla kristillistä seurakuntaa.


Mielenkiintoinen kysymys. Omat kokemukseni "nettisrk:sta" ovat olleet lähinnä hengellisistä asioista keskustelua, väittelyä ja joskus riitelyä, joka harvemmin johtaa yhtään mihinkään, puhumattakaan mihinkään hedelmälliseen. Harvoin keskustellaan mistään oikeista kuulumisista. Todellista yhteyttä ihmisten välille ei synny.

Fyysisessä srk:ssa olen myöskin keskustellut paljon heng. aiheista, mutta sen lisäksi tulee puhuttua paljon ihmisten kanssa siitä mitä oikeasti kenellekin kuuluu, eli tulee aito kohtaaminen ja yhteys ihmisten kanssa - naamakkain, ihminen ihmiselle. Samalla saa rohkaisua ja tukea. Ja jos aihetta ilmenee niin rukoillaan yhdessä. Ja monesti rukoillaan vaikkei nyt mitään varsinaista tiettyä akuuttia aihettakaan sattuisi olemaankaan. Rukousyhteys on mielestäni erittäin tärkeä osa srk:aa, se tuki jonka siitä saa on todella suuri aina kun sitä tarvitsee. Rukoillaan toistemme, asioidemme ja srk:n tilanteiden puolesta. Lisäksi heitetään läppää, nauretaan ja itketään yhdessä. Ja tietenkin tehdään asioita yhdessä Jumalan valtakunnan hyväksi ja muutenkin.

Tästä voisi jo hieman päätelläkin että mielestäni "nettisrk" ei voisi ikinä edes murto-osaltaankaan korvata oikeaa srk-yhteyttä. Minusta netissä on joskus kiva keskustella jostakin tietystä aiheesta and that's it. Seurakunta on sitten erikseen, elämää toisten ihmisten kanssa.
Juige
 
Viestit: 10
Liittynyt: 24.02.2014 20:58

Re: Kirkon valtio ja valtionkirkko

ViestiKirjoittaja Anne M » 26.02.2014 02:57

No onni sulle Juige, jos sulla on sellainen seurakunta. Mulle oikea seurakunta ei murto-osallakaan korvaa tätä.

Sivumennen sanoen olen täällä, siis netissä, tavannut ihmisiä, jutellut heidän kanssaan joskus vuoden ja sitten tavannut heitä yhdessä tai erikseen livenä. Kaikenlaista on käyty yhdessä läpi. Nettituttavan kanssa Ugandaankin lähdin. Eka kertaa tavattiin 7-8 vuoden jälkeen Heathrown lentokentällä Ugandaan lähtevän koneen portilla, ja kymmenkunta vuotta on siellä sitten yhdessä käyty.

Niin - olisi aika taas semmoiselle Blogimetsä/Visoita -tapaamiselle!!!?
Avatar
Anne M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 461
Liittynyt: 14.02.2014 01:33
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Kirkon valtio ja valtionkirkko

ViestiKirjoittaja Juige » 27.02.2014 12:10

[quote="Anne M"]Mulle oikea seurakunta ei murto-osallakaan korvaa tätä.[quote]

Eihän nämä tarvitsekaan korvata toisiaan, ei ne toki ole toisensa poissulkevia. Voivat täydentääkin toisiaan.

Mutta sitä varmaan kannattaisi pohtia miksi oikea seurakunta ei ole ollut sinulle seurakunta. Ja varmaan olet pohtinutkin mikä siihen olisi voinut johtaa. Ja onko ollut kyse yhdestä srk:sta vai jokaisesta johon olet mennyt. Ja jos et löydä paikkaasi mistään srk:sta vaikka olisit tutustunut moniin - myös sen tyyppisiin missä itse periaatteessa voisit viihtyä - niin miksi siellä ei kykene/halua olla tai toimia. Tämä siis ihan vain näin ajatuksien lähtökohdaksi, mitä ei tietenkään tarvitse näin julkisesti pohtia.

Jumalalla on kuitenkin ihan tietyt tarkoitukset seurakunnalle, ei Hän huvikseen tai meidän kiusaksi seurakuntayhteyttä halua.
Juige
 
Viestit: 10
Liittynyt: 24.02.2014 20:58

Re: Kirkon valtio ja valtionkirkko

ViestiKirjoittaja Tapio Tuomaala » 27.02.2014 22:10

Jumala kouluttaa omansa erämaassa, erossa ihmisistä, petojen, käärmeiden ja skorpionien keskellä. Mutta ollaanko erämaassa oman tyhmyyden seurauksena, on hyvä kysymys. Uskonnollinen itsepetos vaanii jokaisen kulman takana,

Viittaan keskusteluun, jossa pohditaan Jeesuksen äidin ja Johannes Kastajan odotuksia, mielikuvia Jeesuksesta. Loukkaannummeko Häneen, kun elämä tekee kuperkeikkoja päinvastaiseen suuntaan kuin olemme kuvitelleet kulkevamme?
Tapio Tuomaala
 
Viestit: 37
Liittynyt: 17.02.2014 21:49

Edellinen

Paluu keskustelut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron